Op afstand bedienbare schakeling werkt niet!

Lummel37

  • #1
Bij de renovatie van de badkamer is een ventilatie geplaatst die met een draadloze schakelaar aan en uit geschakeld kan worden. Echter. Deze werkt nu al even niet meer. Ik dacht dat dit aan de batterij in de afstandsbediening lag maar vervanging leverde niets op. Iemand een suggestie hoe ik dit een beter vervolg kan geven?
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #2
Merk en type ventilator?
Is de schakelaar en afstandsbediening onderdeel van de ventilator?
Zonder deze gegevens is het gissen.
 

Lummel37

  • #3
Nee is geen onderdeel van de ventilator. Kan ik ook zien of de afastandbediening nog een signaal afgeeft? Of misschien de schakelaar met de hand schakelen? Ik heb foto;s van beiden ingevoegd
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bekend spul, klikaanklikuit.

Je kunt de afstandsbediening allicht opnieuw programmeren op de schakelaar.
Houd eerst met een puntig voorwerp het knopje op de schakelaar ingedrukt totdat het ledje gaat knipperen (ongeveer 10 a 15 sec ingedrukt houden), daarna laat je deze los en druk je deze daarna kort in. Je hoort de schakelaar een paar keer aan en uit schakelen.

Hiermee heb je alle geheugens in de schakelaar gewist.

Opnieuw afstandsbediening op de schakelaar aanmelden.

Druk kort op het knopje op de schakelaar, het ledje gaar knipperen, daarna gelijk de gewenste aan knop op je afstandsbediening indrukken, daarop zal je schakelaar reageren door 2 keer in en uit te schakelen, spul is vanaf dat moment geprogrammeerd.
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #5
Maar even iets anders.

Als dit zo in jouw badkamer is geïnstalleerd, is het vragen om ongelukken.

Dit soort installatiewerk vind ik heel subtiel gezegd prutswerk.
 

Lummel37

  • #6
Dank voor de hulp. Ik ben een stuk wijzer. Ik vermoed dat de afstandsbediening defect is. Morgen even een nieuwe halen.

(NB is ruimte op zolder. Daar is al het wat aan elkaar geknoopt. Vandaar dat ik t lang niet aandurfde om zelf op onderzoek uit te gaan!)
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik zou eerst proberen om alle geheugens in de schakelaar te wissen en de afstandsbediening opnieuw op de schakelaar aan te melden zoals ik het heb beschreven. Lukt het wissen niet dan ligt het aan de schakelaar, zekering kan ook stuk zijn, die zit boven de aansluitschroefjes.
Heeft deze combinatie voordien gewoon gewerkt?

Verder zou ik de installatie op zolder wat fatsoeneren, de kabel die zo los uit de doos hangt, dat hoort niet, ook de draden van de schakelaar horen zo niet de doos binnen te gaan en de schakelaar hoort zo niet aan een leiding geknoopt te zitten.

Als je de schakelaar netjes in een eigen doos doet en de kabel netjes door een pvc buis leidt, ziet het er gelijk stukken netter uit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu