Ontwerp Koof boven keukenkasten

Andre59

  • #1
Hallo.
Over ongeveer 2 maanden krijgen we onze keuken geleverd en we starten binnenkort zelf met het bouwen van een Koof. De uitvoering gebeurd door een ervaren timmerman. Het probleem dat ik wil voorleggen betreft het ontwerp.
We hebben een verlaagd plafond waardoor de afstand tussen plafond en vloer wat minder ruimte geeft voor het laten doorlopen van de koof.
Ik heb 3 plaatjes ingevoegd met de vraag welk ontwerp naar jullie mening het mooiste resultaat geeft.
Probleem is ontstaan doordat we op het laatst werden 'overgehaald' om een zogenaamde xxl keuken te nemen met verlengde kastjes. Daar hebben we geen spijt van maar geeft wat extra uitdagingen. Optie 1 in de tekeningen heeft onze voorkeur. Probleem daarbij is dat de plint aan de onderkant waarschijnlijk maar 5,5 cm is. Is dat voldoende?

Graag jullie meningen

koof 1.jpg koof 2.jpg koof 3.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Werkblad op de juiste hoogte is m.i. het belangrijkste.
Bij een lage onderplint heb je aangepaste stelpoten nodig en er kan bijvoorbeeld geen riolering onder de kastjes lopen.
 

Andre59

  • #3
Bedankr voor je reactie. De werkblad hoogte zal in de opties variëren tussen 97,5 en 100 cm. Er loopt daar geen afvoer. Die zit in het andere deel van de l keuken onder de spoelbak .
 

Andre59

  • #4
Net contact gehad met de keuken leverancier. De minimale plint hoogte onder moet 7,5 a 7 cm zijn ivm vaatwasser. Ander kan de deur niet open (extra lange kasten van 91 cm). Dan blijft optie 2 over. Volgens hem het mooiste om dat in de kleur van het plafond te doen ondanks de extra knik bij de kast (2cm). Als je dat in de kleur can de kast doet wordt het volgens hem te kolossaal. Voordeel is tevens dat de werkbladhoogte beter uitkomt.
 

Longdude

  • #5
Dit lijkt wel wat op mijn "uitdaging"


 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu