Ontwerp inloopdouche

HuisRoos

  • #1
Beste klussers,
Ik blijf maar puzzelen met de inloopdouche die we graag in de badkamer van ons nieuwe huis willen. Het liefst heb ik 'm zo:


Maar, met een afstand van ongeveer 1.20m van douchekop tot toilet wordt dit misschien een waterballet op het toilet en misschien ook wel door de hele badkamer?

Een andere optie is om een glazen wand of een muurtje + glazen opzetwand te laten plaatsen:



Wat zouden jullie aanraden?

Dit is het bovenaanzicht van het badkamerontwerp:


Bedankt! :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plek van bad en inloopdouche omdraaien.
 

HuisRoos

  • #3
Douche voor het raam bedoel je?

Verplaatsen kan in principe wel, maar is verre van ideaal omdat het om een nieuwbouwwoning gaat met keiharde betonnen buitenmuren, dunne binnenwandjes waarvan de andere kant al sausklaar is en de badkamer wordt opgeleverd met de aansluitingen en afvoeren op de plek zoals nu in het ontwerp.
 

DSR9500

  • #4
Glas op muurtje staat leuk, maar is het functioneel?

ik verwacht dat het onderaan het glas'een smurrie' gaat worden

overweeg muurtje van 2 meter hoog, geheel betegeld.

en het muurtje wat verderweg staat onderste helft breder. zo krijg je daar een mooi randje voor de doucespullen. bv op 1,5 m hoogte.
 

HuisRoos

  • #5
Bedankt voor de tips! Ik vind een muurtje tot bovenin zelfs mooier dan een halve glaswand maar ben bang in zo'n kleine badkamer dat het dan helemaal een propperig hokje gaat worden... Wat zouden goede oplossingen zijn om die smurrie onderaan de voorkomen? Glasplaat in clipjes plaatsen? Of juist helemaal afkitten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu