Ontluchten vv

ijjmars

 • #1
Hey mede klussers,

Ik hoor lucht in mn vloerverwarmingsblok. Als ik de pomp van de vv uit zet en daarna weer aan dan hoor ik het heel hard en dan na een tijdje klinkt het als het rustig vallen van druppels.

Nu wil ik graag ontluchten maar zie op het vv verdeelblok geen ontluchter, alleen een aftappunt onderaan onder de pomp maar dat gaat uiteraard niet werken.

Is het mogelijk om het lucht op een bepaalde manier in mn leidingen te krijgen waardoor het lucht in de ketel komt en dat dit probleem zich oplost met de automatische ontluchter in de ketel of moet dit op een andere manier.

Ik hoor het graag.
20210929_160425.jpg

20210929_160432.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  Lopen de leidingen naar de VVW set naar beneden of ook ergens naar boven?
   

  ijjmars

  • #3
  Van de 3 groepen blijft er 1 op dezelfde verdieping als de verdeler. De andere 2 groepen gaan een verdieping lager. Ongeveer 60cm rechts van de verdeler staat de CV ketel (Remeha Avanta). De aanvoer en retour leidingen die je op de eerste foto ziet lopen horizontaal en dan bij de ketel klein stukje verticaal de ketel in. In dat stukje verticaal zit wel weer een aftakking voor 2 radiatoren op zolder.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu