Ontlasting van wc komt in douchedrain (verstopping)

ami si

  • #1
Hoi hoi,

wij hebben onlangs onze badkamer laten renoveren. Nu hebben wij twee keer ervaren dat onze douchedrain (/riolering naar douchedrain) verstopt raakt. Het water blijft dan liggen. Soms komt er zelfs toiletpapier en ontlasting uit de douchedrain. Ik ben totaal niet technisch, maar ik weet dat dit niet goed is en waarschijnlijk zijn de afvoeren niet goed gelegd. Ik zal hieronder een situatie schetsen van hoe de afvoerbuizen zijn gelegd en 2 foto's toevoegen (die ik had gemaakt toen ze nog bezig waren met de reno). Helaas heb ik geen foto's gemaakt van de afvoerbuizen maar dan hebben jullie toch een idee.

Tegen de standleiding aan hebben wij als eerste een toilet, links van de toilet hebben wij een wasbak en daarnaast (links) hebben wij een inloopdouche. Zie aub mijn schets hoe de afvoerbuizen min of meer zijn aangelegd. Vloer is opgehoogd en daaronder zit de afvoer naar douchedrain en afvoer naar wasmachine. Achter de gipsplaten komen alle leidingen samen. Mochten jullie meer informatie nodig hebben van mij, dan hoor ik dat graag. Ik heb eventueel nog foto's van tijdens de reno, maar toen hadden we de toilet op de plek van de wastafel en omgekeerd.

Kunnen jullie me aub uitleggen wat er mis gaat en wat ik moet doen om dit probleem aan te pakken? Ik waardeer jullie tijd en hulp enorm!

tekening.jpg IMG_20210429_200646.jpg IMG_20210429_200649_resized_20210714_010813612.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Bedrijf terug laten komen om dit te laten herstellen!
 
  • Like
Waarderingen: ami si

ami si

  • #3
Dankjewel @Walker Ik laat de loodgieter sowieso terugkomen, het betreft een eenmanszaak die zelf de leidingwerk heeft gelegd. Ik ga ervan uit dat je als loodgieter niet zulke 'slimme' constructies zomaar verzint. Ik wil voorkomen dat hij straks nog meer puinhoop ervan maakt of dat hij mij een mooi verhaaltje verteld. Ik was erg benieuwd hoe wellicht andere deze constructie zouden hebben gebouwd, zodat ik kan meekijken of de loodgieter het straks wel goed doet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
De aansluiting op de wc zit niet goed bij door trekken wc stroomt de fecaliën naar de drain en wastafel leiding.
Ook de ontluchting van het riool werkt dan bij drain en was tafel niet.
12496_verloop_2.jpg

en kijk naar dit filmpje bij 1.12min 1.35min

 
  • Like
Waarderingen: Ajetoobuur

ami si

  • #5
Dankjewel voor je heldere uitleg @Henk253 . Ik ben alleen bang dat niet mogelijk is om die aansluiting van douchedrain op de afvoer van wc erboven te maken. Zoveel ruimte is er niet meer. Wij hebben de vloer al opgehoogd.

Weet je of er een andere oplossing kan zijn? Ik dacht aan de volgende optie: De afvoer drain rechtstreeks op de standleiding aansluiten. Toilet ook rechtstreeks aansluiten op de standleiding. Zie foto van situatie schets. Wat denk jij?

tekening2.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Dat is inderdaad de beste oplossing. Maar bedenk dus dat het nodige aan hak- en breekwerk nodig is om dit te realiseren. Eenmanszaak of niet, dit zijn echt fouten die een vakman niet zou mogen maken.
 

ami si

  • #7
Ik ben het volkomen met je eens @Walker. Een goede loodgieter had dit moeten zien aankomen. Nu zijn wij hier inderdaad de dupe van. Ik zal de loodgieter laten weten dat ze de wc afvoer rechtstreeks op de standleiding moeten aansluiten. Ik zie helaas geen andere oplossing...
 

ADDave

  • #8
Inderdaad niet goed aangesloten.
Er zijn een aantal opties hoe het zou moeten zitten, zie foto.

IMG_20210714_151626.jpg


Ik zou het zeker onder garantie laten herstellen, zoals walker al aangaf.
 
  • Like
Waarderingen: Jan-WillemW

ami si

  • #9
Dankjewel @ADDave Ik ga denk ik voor de 2e optie. Maar begrijp ik het goed? Wat ik heb geschetst (zie foto in bijlage), dan zou niet mogelijk zijn? Aangezien je verteld dat een aansluiting op de standleiding 90 graden moet zijn. Het leek mij verstandiger om de afvoer van het toilet rechtstreeks op de standleiding aan te sluiten waar afschot in zit, dus 45 graden ongeveer.

tekening2.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #11
Kijk als er weer gebroken moet worden dat is zijn probleem hij had het goed moeten maken.
deze aan sluiting is beter
1626277416506.png

En hij kan ook een T-stuk in je stand leiding plaatsen dus ook weer open breken.
aansluiting standleiding.JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu