Ontlasting stroomt niet goed weg

Charlie75

  • #1
Sinds kort heb ik mijn staande toilet laten vervangen voor een hangend toilet. Voor de afvoer van het nieuwe toilet is gebruik gemaakt van het gat van de oude afvoer. Er is tevens ontluchting aangebracht.

Bij het doortrekken loopt het water eerst op in het toillet en zakt daarna weg. Hierbij wordt niet alle ontlasting meegenomen.

Heeft iemand ervaring met dit probleem?

Alvast bedankt voor je reactie.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Hoe heb je hem precies aangesloten de afvoer
 

Kacheltje

  • #3
De aangebrachte ontluchting kan de zuigende werking van het goed leegtrekken van de pot tegenwerken. Verder kunnen we niet zien hoe de aanpassing er uit ziet. Veel bochten of de afstand die nu overbrugd is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hoe kan de zuiging door de ontluchting opgeheven worden als het water in de pot omhoog komt ?
Een ontluchting zit er niets voor niets en heeft niets te maken met zuiging eerder het tegenover gestelde, het weglopen van het water ondervindt geen tegenwerking van vacuüm in de pijp.
 

Kacheltje

  • #5
Jan schreef:
het weglopen van het water ondervindt geen tegenwerking van vacuüm in de pijp.
Idd Jan wat ik probeer uit te leggen meewerking door het vacuüm. Daarmee trek je de pot goed leeg. Een zuigende werking dus.

Waar de beluchtingsleiding zit is mij niet duidelijk uit de omschrijving net als de loop van de leiding. Ik weet niet waar je dat uit kan concluderen dat dit correct zit?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Ik stel voor dat we eerst even het antwoord van de vragensteller afwachten hoe een en ander is aangesloten voordat we allerlei theorieën gaan bedenken.
 

Kacheltje

  • #7
Prima idee. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu