Ontkoppelen vloerverwarming ivm lekkage

Martin1188

 • #1
Goedemorgen,

Ik heb een vraag. Al enige tijd verliest onze ketel zijn druk. Na controle door de monteur blijkt dat de lekkage niet in de ketel en/of expansievat zit (onlangs nog wel vervangen). Dit zou dan dus moeten betekenen dat er ergens in de leidingen een lekkage zit. Nergens zijn er sporen van een lekkage te vinden in huis. Nu is het enige wat ik kan bedenken dat de vloerverwarming beneden wellicht lekt (soms best veel water in de kruipruimte).

Nu wil ik toch af van de vloerverwarming om meerdere redenen (o.a. dat door onze nieuwe laminaatvloer de verwarming weinig nut meer heeft) en zit ik er aan te denken om te testen of de druk in de ketel blijft door de vloerverwarming te ontkoppelen. Nu ben ik absoluut geen specialist op dit gebied maar ik weet wel dat een cv een lus is.

Nu is mijn vraag aan jullie; hoe kan ik de vloerverwarming ontkoppelen zonder er voor te zorgen dat de cv niet meer werkt? Is dit überhaupt mogelijk en kan ik dat zelf of moet ik hier een specialist voor inschakelen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Graag een foto van de verdeler van de vloerverwarming.
   

  Martin1188

  • #3
  Bij deze. Mocht je toch iets anders willen zien dan hoor ik het graag.
  20220822_125229.jpg
   

  Auto-Geen

  • #4
  De thermostaatknop van de aanvoer vervangen door een handbediening en dan dichtdraaien. Je kan een van de drie handbedieningen gebruiken (als die passen) die op je set zitten. De retour kan je dichtdraaien met het voetventiel. Aan de oxidatie van de gasleiding te zien zit de lekkage niet ver weg. Ook de opstelling zo dicht op de E-meter zal niet door iedereen gewaardeerd worden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu