Ontbrekende buizen bij elektra plafond

Sjors123

  • #1
Hallo,

Recentelijk ben ik verhuisd en het bleek dat de stopcontacten niet geaard zijn. Ik heb de elektra draden eruit gehaald zodat ik er aarde draden bij kan trekken. Maar nu blijkt dat er (deels) pvc-buis ontbreekt. Als ik met de trekveer de centraaldoos in ga, verdwijnt heel de trekveer in het plafond en komt hij er niet uit bij het stopcontact. Ik hoor hem ophopen in het plafond. Vermoedelijk ontbreekt er dus een stukje buis Heeft iemand tips hoe ik hier meer wijsheid uit kan maken zonder het plafond eruit te halen?

Met vriendelijke groet,


Sjors en Maartje
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Weet je wel zeker dat je de veer vanuit de centraaldoos in de juiste opening invoert? Niet dat je hem door een ongebruikte tuit in het plafond staat te duwen. ;) Probeer het anders eens vanaf de andere kant.

Als de buis daadwerkelijk onderbroken is wordt het lastig. Wat voor een plafond is het? Verlaagd gipsplafond? Betonnen kanaalplaten? Kun je ergens in de buurt van het probleem in het plafond kijken door bijvoorbeeld een spot ofzo te demonteren?

Is de vloer erboven al afgewerkt? Misschien kun je er anders langs die kant bij? (In geval van een houten verdiepingsvloer)

Om dit soort problemen in het vervolg te voorkomen had je beter met de oude draad meteen de veer erin kunnen trekken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Of de buis uit de centraaldoos gedrukt of tpv een sok de buis uit elkaar tgv te weinig zadels.
 

CV__

  • #4
Endoscoop er in... kijken hoe en wat.

"snake camera" noemen de Chinezen dat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu