Ongelukje: buitenmuur mee geverfd met raamkozijn..

Peggy

  • #1
Hallo klussers,

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met het volgende probleem. Tijdens het gronden van de raamkozijnen is er per abuis verf (grondlak) op de buitenmuur terecht gekomen. Ik heb geprobeerd dit te verwijderen met terpentine en een doek maar dit heeft niet geholpen.

Heeft iemand een goed idee om dit te verwijderen. De muren zijn van veldbrandsteen en inmiddels zal de lak uitgehard zijn..

Alvast bedankt voor de reactie!!

Groetjes Peggy
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Twee mogelijkheden:
  • Afbijt gebruiken. Daardoor wordt de verf week en zal het meeste verdwijnen. Maar helemaal wegkrijgen zul je het niet, omdat een deel in de stenen is getrokken. Goed naspoelen met water.
  • Borstelen met een staalborstel, in de richting van de lengte van de stenen. Ook hier zul je niet alles weg krijgen, en de steen verkleurt ervan.
Let in beide gevallen op je ogen en huid, ivm spatten van de afbijt of wegspatten deeltjes steen. Draag dus een beschermbril en -handschoenen.
 

EdP

  • #3
Een hogedrukspuit kan hier misschien ook nog uitkomst bieden, maar pas dan wel op voor het kozijn. Misschien kan zoiets als een plakspaan of een ander dun plaatmateriaal hier als bescherming dienen.

En pas op met vasthouden, zo'n spuit zal ook gaatjes maken in mensenvlees.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu