Oneffenheden na verwijderen behang

TauvM

  • #1
Wij hebben onlangs behang verwijderd met een behangafstomer, maar door het stoom zijn er stukken stuc (denk ik?) van de muur gevallen. Nu willen we het weer effen maken.

Ik heb gisteren een tijd het internet afgespeurd (incl. dit forum), maar ik verdrink zowat in de mogelijkheden. Ik lees dingen over plamuur, stuc, vulmiddel, kit, uitvlakmortel... Ik heb wel websites gezien die uitleggen hoe je scheuren en gaten in de muur kan opvullen, maar ik weet niet hoe ik de staat van onze muur zou moeten omschrijven.

Uiteindelijk is het doel om vliesbehang (denken we. De lijm gaat op de muur en het behang voelt plastic-ig aan), dat we al klaar hebben liggen, aan de muur te hangen, dus als ik het goed begrepen heb is het dan belangrijk om de oneffenheden met iets wits te verhelpen zodat het niet doorschijnt.

Mijn voornaamste vraag is: Welk materiaal hebben we nodig om dit behangklaar te maken? En wat voor gereedschap (plamuurmes? plakspaan?)? Moeten we nog schuren achteraf? Of kunnen we dit allemaal niet zelf doen?

Bijgevoegd twee foto's om de staat van de muur aan te geven (met mijn hand erbij om de schaal aan te geven).

Alvast bedankt!

20201011_143026.jpg

20201011_143212.jpg
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou het gewoon met een muurvuller (gips) vlak maken. Zo'n klein diep plekje met een plamuurmes en voor zo'n brede ondiepe plek is een plakspaan wel handig.
 

Sebastianvl

  • #3
Staat van de muur valt zo op het zicht reuze mee.
Ik zou eerst kijken of de rest van het stucwerk goed vast zit.. dit kun je met een plamuurmes doen.

Vervolgens pak je een lichtgewicht vulmiddel waarmee je het kunt opvullen.. ook hier kan je een plamuurmes voor gebruiken.
Gewoon goed dik opzetten uit laten harden (meestal een uurtje) en vervolgens glad schuren. Product schuurt makkelijk weg.

Dit kun je echt prima zelf doen..
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu