Oneffenheden en gaten

Camuneer

  • #1
Wij hebben een maand geleden het oude behang van mijn moeder haar nieuwe appartement afgehaald. Een kennis zou het dan voor ons gaan verven. Daar is denk ik wat miscommunicatie geweest, want wij dachten dat de muur egaal zou worden. De muren zien er grotendeels uit als voordat het beschilderd werd, alleen nu is het gekleurd beton. Veel oneffenheden en bij elke stopcontact .

Goed, nu zit ik met de vraag wat ik hier het beste kan doen. Qua tijd en geld is stucen geen optie. De gaten bij de stopcontacten kan ik (denk ik) met een beetje muurvuller dichtmaken en oververve. Ik kan daarna kiezen om de muur zo te laten, wat een beetje jammer is, of het behangen met (het liefst) vliesbehang.
De muren hebben (volgens mij) eerst een voorstrijk gehad en daarna pas gesausd, kan ik dan zonder te schuren (mits het niks afgeeft) behang plakken?
28D3B592-E611-4DEC-8747-39B5A0ED7F28.jpeg
 

Camuneer

  • #2
Iemand? :)
 

HAJ

  • #3
Het ligt er vanzelfsprekend aan wat de voorkeur heeft, maar beide opties (behangen of wederom schilderen) zijn mogelijk.

De muur is reeds voorzien van een laag voorstrijk en verf, dus wederom voorstrijken is niet nodig als het goed is. Je kunt met een beetje water testen of de muur zeer snel het water opneemt. Is dat niet het geval, dan kun je er dus zonder voorstrijk overheen.

Bij zowel schilderen als behangen zou ik de grove oneffenheden opvullen met muurvuller (bij schilderen voor een net resultaat vanzelfsprekend alle oneffenheden vullen en eventueel de muur volledig opschuren). De opgevulde plekken en de plekken die diep zijn geschuurd kunnen eventueel nog in de voorstrijk worden gezet, vooral afhankelijk van de oppervlakte cq de hoeveelheid opgevulde en geschuurde plekken
 

Camuneer

  • #4
Dat is duidelijk, hartstikke bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Verwijder eerst het deksel en de inzet van de schakelaar, dan kun je de ruimt rond de wcd eerst opvullen en glad strijken.
Even de stroom eraf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu