Oneffen vloer tegelen met behulp van uitvulplaatjes

Timmertijn

  • #1
Ik Heb een vloer waar ik tegels wil plaatsen, maar op veel plaatsen is de ondergrond erg oneffen. Het is een kleine vloer (120 bij 80 cm) en ik zat te denken aan egalisatie door middel van cement of egaliseer middel, maar ik zat ook te denken om uitvulplaatjes in de hoogte te gebruiken zodat alle tegels op de zelfde hoogte komen te liggen.

Is dit een mogelijkheid? of kan ik beter kiezen voor het egaliseren? Dat lijkt me veel moeite voor een kleine oppervlakte zoals dit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarvoor wordt de ruimte gebruikt?
Dit i.v.m. eventueel afschot.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Die uitvul plaatjes zal niet werken.
Daar krijg je de tegels niet vlak mee.
De vloer egaliseren met een egaliseer middel.
Eventueel kun je daarna een leveling systeem gebruiken, om de tegels mooi vlak te leggen.

 

Timmertijn

  • #4
Het gaat om een toilet. De vloer loopt 1 cm af van de voor kant naar de achterkand rechts en iets meer links. De muur tegels zitten er al in. De vloer tegels die ik gebruik zijn 60x60.

Ik vraag me af of er andere redenen zijn dat het mis kan gaan met de uitvulplaatjes. Krimpt de lijm, of is er iets wat er voor zal zorgen dat de uitvulplaatjes tegen de tegel aan gaan drukken?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Die vul plaatjes heb je helemaal niet nodig in dit geval.
Zie daar ook het nut niet van in.
Je kunt de tegels gewoon wat dikker in de lijm leggen met poeder lijm.
 

Robbie's

  • #6
Peter,

Alternatief voor dat leveling systeem (hier niet ter sprake maar wil het toch graag delen) dat ik een keer bij een kennis heb gezien was door te werken met tyrips. Volgens mij had hij plastic doppen verzameld, gaatjes in geboord en tyrips met een plastic ringetje onder de tegel door de plastic dop boven de tegel en aantrekken met het blokje van een andere tyrip. Werkte perfect en was veel goedkoper dan het leveling systeem. Dat vond hij voor eenmalig gebruik te duur. Die tyrips had hij bij een Actieve zaak gekocht. Vond het op dat moment een creatieve oplossing en zijn tegels lagen er daarna superstrak bij.

Hij had vantevoren wel heel wat plastic doppen verzameld :D

Gr,
Rob
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Het nadeel van die tyrips is dan wel, dat je als de lijm uitgehard is af moet knippen, en tussen de tegels uit moet peuteren anders steken ze door de voeg.

Bij dat leveling systeem, schop of tik je die er zo tussen uit, en breken dan mooi af aan de onderkant van de tegels, zodat ze niet in de voeg komen te zitten.

Het is maar net waar je je tijd in wilt steken, en geld uit wil besparen.
 

Timmertijn

  • #8
Ik heb uiteindelijk met extra lijm en een leveling systeem te tegels recht gekregen. Ik heb geen vul plaatjes gebruikt onder de tegels, ik kon genoeg vulling maken door extra lijm er bij te smeren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu