Onduidelijke instructie Eaton groepenkast

Okidokikluts

  • #1
Beschrijving groepenkast Eaton. Ik heb onlangs een uitbreidingskast geplaatst naast een nieuwe hoofd groepenkast (door elektricien geplaatst ). Beide 3 fasekasten. Soepel draad 6mm2 en krimptang met adereindhulzen gekocht. De afgaande soepele draden van de hoofdschakelaar van de hoofdkast voorzien van geïsoleerde adereindhulzen. Deze vastgeschroefd in de betreffende distributieblokjes. Vanuit de blokjes, per blokje tweemaal uit: een keer naar de aardlekschakelaars en de andere naar de uitbreidingskast. Dus ieder blokje heeft nu 1 ingaande en twee uitgaande aders. Allemaal voorzien van de adereindhulzen. Nu zit ik nog eens in de instructie van de kast te kijken en dan valt me op dat men bij die distributieblokjes opgeeft: 2x massief 2,5 - 16mm2 of? 2x soepel met eindhuls 2,5 - 10mm2. Ik weet ook dat de blokjes twee grotere en twee kleinere gaten heeft. Maar wat bedoelt men nu precies? Mag je 4x massief of 4x soepel met hulzen gebruiken per blokje of niet. Bij de aardrail is het duidelijk: 20 aansluitingen en dat is of 20x massief of 20x soepel. Ook bij een ander optioneel onderdeel wordt zoiets vreemds vermeld: 8x massief 1-4mm2 of? 2 x 2.5 10mm2. Ik heb foto’s van de instructie bijgesloten. Kan iemand mij dit uitleggen?

image.jpg image.jpg image.jpg
 
Laatst bewerkt:

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Massief kan dus 16qmm en soepel max.10qmm en daar zijn 2 posities voorzien. Elke positie is dus 2.5-16 bij massief en 2.5-10 bij soepel.
 

Okidokikluts

  • #3
Dankjewel The headhunter. Ik dacht al dat ik het goed had gedaan. Ik kom zelf uit de elektronicawereld, heb jaren geleden bij Panasonic/ Technics gewerkt en daarna in een ziekenhuis als medisch technicus aan Röntgenapparatuur. Maar de laatste jaren een kantoorbaan. Dingen die ik niet vertrouw of niet mag doe ik nooit. Een nieuwe hoofd-groepenkast, daar moet je gewoon een elektricien met zegelrecht voor inhuren. Dit durfde ik wel aan. Maar ik ben zo iemand die, na netjes en secuur gewerkt te hebben, alles te hebben doorgelezen, soms nog twijfel. Fijn dat er dan iemand zoals jij is. Nogmaals dank.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu