Ondervloer laminaat: appartement met vloerverwarming

Karel27

 • #1
Ik zou graag jullie advies willen inzake het volgende:

Ik moet een ondervloer onder laminaat leggen in een nieuwbouwappartement met vloerverwarming. Er moet een 10db reducerende ondervloer in, maar er moet ook rekening gehouden worden met de vloerverwarming.

Ik krijg allerlei soorten tegenstrijdige adviezen en heb de volgende vragen:

1. kan ik alle soorten laminaat gebruiken? ( ik wil kliklaminaat voor ca. 10euro p.m2, omdat het een huurwoning betreft waar ik ca 5 jaar ga wonen)

2. wat voor ondervloer kan ik hiervoor gebruiken?

Groeten,
Karel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bartdegrave

  • #2
  Als het goed is zijn alle soorten laminaat geschikt voor vloerverwarming.
  Als ondervloer kun je bij de speciaalzaak een speciale rubber kopen die makkelijk de 10 db reduceert.
  Let wel op dat je de pakken minimaal 24 uur laat acclimatiseren in de ruinte en denk aan voldoen de ruimte langs de randen ivm het uitzetten.

  Succes.
   

  Pigion

  • #3
  Indien je warmte naar het laminaat en dus naar het vertrek wil laten gaan, heb je speciaal GEPERFOREERDE rubber met aluminium folie nodig. De perforaties zijn nodig voor het "doorlaten" van de warmte en de al. folie verdeelt de warmte. Zoek maar eens bij diverse parket-ketens. Ik kan de naam van dit materiaal niet gelijk ophoesten. Gewone dempende onderlaag gaat niet.
  Pigion
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu