Onderste/achterste lade niet proper, de rest wel

Jef_peeraer

  • #1
Heb een bosch vaatwasmachine, type sgs55e12eu/56. Heb recentelijk de filter unit vervangen, zeven proper, spoelarmen ook getest.
De vaat op de onderste lade, zeg maar de potten en de pannen, blijven vuil, ttz lijken zelfs niet gespoeld. Het voorste gedeelte ziet er wel proper uit (bestek en borden). De bovenste lade is ook proper. Verder lijkt alles normaal te werken.

Jef
 

Jef_peeraer

  • #2
Ik denk dat ik het zelf gevonden heb. na het deksel en de zijkant verwijderd te hebben, kwam ik het 'labyrint' tegen. Helemaal vanboven was die volledig dichtgeslibt (kalk denk ik). Met soda en de hogedruk-reiniger het ding proper gekregen en terug gemonteerd. Nu draait er een was, ben benieuwd.
 

Jef_peeraer

  • #3
Het is dus blijkbaar nog niet opgelost. Wat kan ik nog nakijken? De circulatiepomp?

Jef
 

Techrax

  • #4
Controleer de aanloopcondensator door hem door te meten en controleer de circulatiepomp door te voelen of er speling op het schoepje zit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als de vaat bovenin wel schoon is zal het waarschijnlijk niet aan de circulatiepomp of de condensator liggen, ik zou de spoelarm onderin eens goed controleren op viezigheid en speling, als de spoelarm tegen het rek aan slaat zal hij weinig schoon spoelen.
 

Jef_peeraer

  • #6
Hartelijk dank allemaal,

na 10 jaar is de bosch aan vervanging toe, vrees ik. We hebben alleszins geprobeerd.

vriendelijke groeten

Jef
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu