Onderkant funderingsbalk glad stucen

Rindert

  • #1
Hoi,

Een kleine 20 jaar geleden hebben wij ons huis laten onderkelderen met een uitgang in de tuin. Dit resulteerde in een betonnen bak van 3mx3m van 3,5 meter hoog. Onder de funderingsbalk is een kunststof pui geplaatst. In eerste instantie is de bak grof gestuct en op de muur boven de pui was een rachelwerk geplaatst met trespa. Na een paar jaar was het rachelwerk rot, kwam de trespa los en was het stucwerk groen uitgeslagen.
Wij hebben de bak toen laten tegelen, waarbij de aannemer de muur/funderingsbalk heeft bekleed met watervast? multiplex en daaroverheen heeft getegeld.
Na 15 jaar was ook dat verrot en kwamen in de rest van de bak ook tegels los en hebben we alles er maar weer afgehaald.
Ik overweeg nu om de bak glad te stucen en te schilderen, zodat het schoon te maken is. Ik heb alleen een probleem met de funderingsbalk (zie foto). Weet iemand of/hoe ik die op kan bouwen zodat hij netjes glad te stucen is?

Met vriendelijke groet,

Rindert Slee

20240207_102132.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat bedoel je met de bak; de binnenruimte of buiten? Heb je een overzichtfoto?
 

Rindert

  • #3
de kelder is 7 meter breed en 11 meter lang. 8 meter zit onder het huis, 3 meter loopt door in/onder de tuin. Van het gedeelte onder de tuin is 3 meter open (dat is de bak die ik bedoel in mijn verhaal). De foto die ik heb genomen is vanuit de bak genomen en je ziet daar de fuderingsbalk die ooit bij de bouw gewoon in zand gestort is. het is de bedoeling om die balk glad te maken.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wellicht iets doen met steenstrips in plaats van de trespa / tegels als je het mooi wil maken? Essentieel is dat je je goed laat adviseren over welke cementlijm hier geschikt is. Dat het fout gaat met regelwerk of multiplex verbaast me niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu