Onderhoudsluik van een Bosch warmtepompdroger hoe te openen ?

jopiepopie

  • #1
Goedendag beste mensen,

Mijn naam is Joop Jansen. De warmtepompdroger van mijn zus heeft af en toe kuren.
Ik las, dat je dit zou kunnen oplossen door bijvoorbeeld de afvoerpomp re reinigen.
Dit lijkt mij wel te doen.
Maar aan de voorkant aan de onderzijde van de warmtepompdroger zit een onderhoudsluik / inspektieluik ?, waar de warmtewisselaar achter moet zitten. Ik wil deze eens goed schoonmaken, maar ik weet niet precies hoe je dat luik open krijgt zonder dat er wat afbreekt. Het luik is een geheel, dus niet in 2 gedeeltes (ik heb een foto bijgeplaatst).

Joop groet
20220921_165647.jpg


20220921_165647.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Laten we eerst een kijken wat de klachten zijn. Dit paneel zit rondom geklikt en moet dus met een plat breder voorwerp losgeklikt worden rondom. Dan moet je een luik eruit snijden en je kunt vervolgens alleen bij de condensor en niet achter de condensor bij de warmtewisselaar. Dus wij als monteurs zijn van mening dat dit loshalen weinig tot geen zin heeft bij verstoppingsstoringen. Het is namelijk een zelfreinigend apparaat en dus zal de condensor niet verstopt zijn maar misschien wel de warmtewisselaar want dit reinigt hij helaas niet zelf.

Je kunt hier alleen bij door de trommel te demonteren en het compartiment van de bovenzijde te openen (een klus van zo een 2 a 2.5 uur voor een vakman) om alles weer schoon te maken en terug te monteren.

Er zijn echter vele andere makkelijkere opties die de storing wellicht kunnen verhelpen die je beter eerst kunt nagaan. Vertel daarom exact het storingsbeeld en wat er "niet goed gaat"
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu