Ondergrondse aanhanger parking

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #21
Prik dan een metalen staaf in het verse beton en houdt hier de schuurmachine tegen. Geen houten stok gebruiken, dat neemt tevee trilling op.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #22
Gebruik wel stenen die geschikt zijn voor tegen de grond. Dus geen gasbeton of kalkzandsteen, maar baksteen of betonblokken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #23
Huur een trilnaald voor het verdichten van beton, daar kan geen andere machine tegenop.
 

Ralph

  • #24
Je kan heel snel klaar zijn zonder al die ingewikkelde constructies en schaal plannen, het kost je alleen wat meer beton maar het is goedkoper dan al dat staal wat nodig bent voor je betonbalken.

Graaf de put uit 20 cm groter aan alle kanten en stort er 12 cm beton in met een betonstaalnet van rond 6mm als bovenwapening.
Kan je de volgende dag metselen en heb je meteen je vloer al klaar voor je kar.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #25
En hoe doe je het dan met het water wat er in kan komen te staan?
Wat ik begrepen heb komt het geheel onder een afdak, dus de kans dat er water in zal komen is vrij groot en heb je dan een betonnen bak dan zal je moeten wachten tot het water verdampt of zelf gaan pompen.
Neem je een open bodem (klinkers niet al te grote tegels) dan zal het water in de bodem wegzakken en heb je dat probleem niet.

Maar bij het proefgat leek toch dat de vaste grond niet zo diep zat, waarom nu dan poeren maken en daar een balk op storten?
je moet toch een gat graven van 80 cm, zit je dan al op de vaste grond dan simpel een balk storten en metselen.

suc6

Gerrit
 

Neptun

  • #26
Een tijdje verschillende opties overwogen. Blokken metselen i.c.m. betonnen fundering gaat bijelkaar behorlijk wat geld / moeite kosten. Alu platen i.c.m. betonnen palen ook.

Eigenlijk het makelijkste zou zijn om alles uit beton te storten (het hele muurtje van 80 cm hoog rondom). Probleem hierbij was de pomp die de prijs verdubbelde.
Nu lees ik dat de mixer zonder pomp enkele meters ver kan leveren. Kan ik zonder pomp de bekisting zoals op de foto vullen met beton direct uit de mixertruck?
Het is 10 cm breed en 80 cm diep. 4 bij 2 meter.

Dit kost me iets meer dan 1 kub beton + betonnet + transport.


 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #27
Dat moet wel lukken. Zorg er voor dat je een kruiwagen klaar hebt staan om de verste kant te kunnen vullen mocht de betonwagen hier niet bij kunnen komen en mocht het beton niet lekker doorstromen in de bekisting.

Maak de bekisting stevig genoeg en mooi haaks (diagonalen moeten gelijk zijn) en waterpas. Iets meer werk in de voorbereiding maar daar heb je nadien alleen maar plezier van.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #28
Regel wat meer mensen en kruiwagens. Anders moet de betonwagen te lang wachten.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #29
1 of 2 man extra (met kruiwagen) is altijd handig. Het grootste deel van het beton zal echter wel via de goot direct in de bekisting kunnen worden gelost schat ik zo in.

Spreek wel af dat de betonwagen een goot heeft van 4 meter, zodat hij er goed bij kan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #30
Had de tekening nog niet bestudeerd. Het is inderdaad vlakbij de betonwagen. Die kan waarschijnlijk ook wel op de stoep komen.

Ben je van plan de wanden en vloer in één keer te storten? Hoe ga je dan de wanden verdichten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu