Onderdelen van de Oliver Diamante Single of Dual Flush

Uglymuddah

 • #1
Hier rechtstreeks onderdelen te bestellen.
https://www.lifemoments.nl/product/oli-diamante-binnenwerk-compleet/

Ik heb 2 van deze toiletten sinds 1995 en de laatste 2 jaren liepen ze door. De onderste rubber van de bewegende afvoerbuis( die je met de drukplaat omhoogtrekt) was hard geworden en klemde in de vaste afvoerpijp. Hierdoor spleet uiteindelijk de drukplaat en broken de haakse armen die aan de afvoerpijp vastzitten. Dit weten te verhelpen door de zitting van de vaste afvoer in te vetten met siliconevet. Na een jaar was het probleem weer terug. De complete binnenwerkjes en eventuele drukplaten zijn gewoon nog verkrijgbaar. De binnenwerken zijn voor single en voor dual flush geschikt. Wel als je een dualflush hebt, ook de dualflush drukplaat bestellen. Onderstaande afbeelding is van de singleflush die ik heb.
€49.50 voor een binnenwerk en €29,50 voor de single flush drukplaat. Altijd goedkoper dan de hele wc vervangen.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan want ik zie veel mensen met dezelfde problemen bij deze wc's.

Succes


 

Henk253

Vaste Beantwoorder
 • #2
Dit was al bekend in onze data base moet je even zoeken via oliver oftewel Oli
 

Piper

 • #3
Wij hebben ook de oliver diamante blijkbaar. Nu is er een stuk gebroken (in het midden waarin het stukje rust dat omhoog moet om door te spoelen ( ben een leek hierin dus ken de benaming niet). Dus wij hebben enkel het stuk nodig waarop het bedieningspaneel wordt geklikt. Kan dit los verkregen worden, zonder alle binnen-onderdelen?

Daar we ons toilet aan het vernieuwen zijn hadden we graag hierop een bedieningspaneel in geborsteld staal gehad, maar op de site die opgegeven is, vind ik enkel een basic wit paneel.

Is dit wel te krijgen? Of is er een andere mogelijkheid?
 

Uglymuddah

 • #4
Het lijkt erop als ik de site van portuvera nakijk dat er geen losse onderdelen zijn maar alleen complete sets.

Doe jezelf een plezier en vooral als het om een toilet gaat wat al wat langer staat. Koop een compleet setje en vervang de hele zwik. Ik heb gemerkt dat het niet alleen een vervangsetje is maar het ook allemaal een upgrade heeft gehad. Veel oude problemen worden door de nieuwe setjes voorgoed opgelost.

Succes
 

Piper

 • #5
Het toilet zelf hebben we al vervangen en verder eigenlijk geen problemen ermee. Enkel nu lastig dat we zelf dat dingetje omhoog moeten trekken en het is geen zicht ook natuurlijk.
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
 • #6
Plaats eens een foto van binnen zijde inbouwreservoir zoekt soms gemakkelijke.
 

Piper

 • #7Je kan dus zien dat er een barst is in het middenstukje. Het lukt nog om het erin te steken voorlopig, maar moet toch dringend vernieuwd worden...
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
 • #8
Zag wel deze staan met een aan vulling 12/99 

Uglymuddah

 • #9
Het is dezelfde als mijn toiletten. Je hebt alleen de drukplaat nodig,daar zit het frame wat kapot is bij. Neem van mij aam dat dat komt door vervuiling van het binnenwerk. De rubbers onderin worden hard en er moet steeds harder op de drukplaat geduwd worden. Wil je over een half jaar niet opnieuw een ka.po.tte achterkant drukplaat dan bestel een nieuw binnenwerk samen met de drukplaat . Scheelt tevens verzendkosten
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
 • #10
Dan koopt hij ook nog een rubber er bij en maakt mechanisme schoon.

Je kunt niet bij iemand anders in de portemonnee kijken van zelfde geld blijft het goed.
 

Uglymuddah

 • #11
Ik zeg uit ervaring ( ik heb 2 van deze toiletten) dat hij met de nieuwe set binnenwerk goedkoper uit gaat zijn. De verbeteringen zijn dusdanig dat de problemen die hij nu heeft niet op te lossen k.zijn met een rubbertje, wat overigens niet los te krijgen is. De drukplaat zal opnieuw kapot gaan. Niet met het nieuwe binnenwerk
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
 • #12
Alles is gewoon los te verkrijgen maar schijnbaar niet via die site.
Had even gekeken bij de fabriek Oli.en 4.1 is gewoon een los te verkrijgen product
 

Piper

 • #13
Ik ben een vrouw hoor :D

Ik weet niet goed wat jullie nu aanraden, nieuw paneel of volledig nieuw. Wil zo weinig mogelijk breekwerken laten doen dus als een nieuwe bedieningsplaat jullie voldoende lijkt samen met stuk nr 4.1 verkies ik dat. Deze hangt er al vele jaren aan (wonen hier nu 3 jaar en lijkt me niet het laatste nieuwe).
 

Uglymuddah

 • #14
De drukplaat en het kapotte achterkantje is gemakkelijk te doen hoor. De rubber vervangen is nagenoeg evenveel werk als het hele binnenwerk vervangen. Omdat dan toch een groot deel eruit moet.
Wil best helpen als het niet te ver weg is. Pm me maar.
 

Piper

 • #15
Ik komt uit België dus dichtbij zal het niet zijn :mrgreen: .

Als ik de stukken heb dan fixt mn schoonvader het wel, hij is wel een handige harry, alleen moet ik de stukken zien te bemachtigen.

Als jij hetzelfde systeem heb, weet jij dan als je ook afdekplaten ik geborsteld staal erop kan steken? Moet dan dan van hetzelfde merk zijn?

Prijs maakt niet zoveel uit, we zijn toch zowat alles aan het vernieuwen.
 

Uglymuddah

 • #16
Geborsteld staal is er helaas niet voor dit type toilet. Je moet het met de witte doen. Ook niet verkeerd hoor.

Doe jezelf een plezier en bestel zoals ik al eerder voorstel de geupgrade herstelonderdelen. Dus een complete drukplaat en het complete binnenwerk. Als je de oude en nieuwe delen naast elkaar legt tijdens de vervanging zul je precies zien wat ik bedoeld heb.

Ik heb dit voor beide toiletten gedaan en ben erg tevreden met mijn keuze geweest om dit zo te doen.

Groet en succes ermee!
 

Celine93

 • #17
Ik lees hier adviezen om als het binnenwerk defect is compleet te vernieuwen. Naar mijn idee heb ik alleen nieuwe rubbers nodig weet iemand waar ik die kan kopen? Het gaat om de diamant versie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #18
Vraag even na bij een installateur.
 

Ruud klusser

 • #19
Heb zelf problemen gehad met Oliver Diamante van 15 jaar oud, deze bleef doorlopen. Probleem verholpen door vlotter te vervangen door universeel type en de bodemklep te vervangen door Geberit type 911204 (à 2,67). Deze bodemklep is exact dezelfde maat als de originele. Dus voor ongeveer 25 euro was ik klaar.

Andere optie is om bij inmporteur van Oliver (www.portuvera.nl) een losse vlotter of een complete set (vlotter + in- en uitstroommechanisme + toebehoren) te bestellen. Het is niet mogelijk om alleen een losse bodemklep te bestellen....
Succes ermee
 

Marcvolder

 • #20
Is het mogelijk om het single flush mechanisme te vervangen c.q. Om te bouwen naar een dual flush. Heb een volledig nieuw binnenwerk besteld en het lijkt me dat single naar dual mogelijk is.

Heeft iemand ervaring hiermee?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu