Onbekende lekkage Remeha Calenta

Schudde

  • #1
Mijn Remeha Calenta lekt ergens. Het is geen CV water wat lekt aangezien de druk niet minder wordt. Ik heb het idee dat het aan de siphon ligt hoewel ik daar geen defect bij kan merken.

Op de siphon staat een streep, ik neem aan dat het water daar niet boven mag komen? Het water staat echter tot de rand (helemaal vol dus). Ik heb het idee dat het water lekt bij de verbinding van de siphon en de uitgang naar de afvoerleiding. Hoewel het laatste stuk van de sipon wel droog is.

Ik heb de siphon al schoongemaakt en teruggeplaatst, binnen no-time is deze weer vol gelopen en begint het lekken dus weer. Het lekt heel langzaam, maar is uitermate vervelend.

Ik vind het allemaal vaag, heeft iemand een idee??
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
De syphon hangt in de afvoer.
Vermoedelijk zit jou afvoer verstopt.
 

Schudde

  • #3
De afvoer zit niet verstopt, de syphon komt uit in een slangetje die los in de afvoerpvcbuis hangt, dan zou die buis ook moeten overlopen.

Ik heb er een foto van gemaakt waar de ketel water heeft liggen,



De rode streep is de lijn op de syphon, Bij de rode cirkels ligt water, maar dat is ook het laagste punt. Bij de gele cirkels ligt ook water.

Het klopt toch niet dat de syphon helemaal tot de nok toe vol met water zit? Ik vind de zwanehals zegmaar ook zo hoog dat deze niet overloopt en dat het water dus niet weg kan. Toch blijft het nat.

Enig idee


Foto's plaatsen s.v.p. via klusidee, mod.
 

Xr8

  • #4
In deze sifons staat altijd een behoorlijk laag water. Zou je hiervoor een sifon nemen met een kleine waterhoeveelheid dan zal door de druk van de ventilator het water uit de sifon worden gedrukt waardoor deze droog komt te staan. Staat deze sifon droog dan zullen er ook rookgassen uitkomen. Deze heb je dan in de woning, iets wat je niet wilt.

Vooral bij het opstoken (koude wisselaar) zal er enorm veel condenswater ontstaan. De sifon zal redelijk snel vol zijn. Het moet natuurlijk wel droog blijven in de ketel. Het de Calenta zelf nog niet geplaatst, ken de sifon niet. Zal niet veel anders zijn dan bij de andere ketels ga ik vanuit.

Trek de afvoerslang van de ketel eens uit de afvoer en hang deze in een emmer. Zo sluit je de afvoer zeker uit. Overigens mag het verstoppen van een afvoer nimmer leiden tot het vollopen van de ketel. De afvoer van de ketel dient met een open verbinding op de afvoer aangesloten te worden. Hierdoor zal bij een verstopte afvoer de ketel blijven functioneren, en zal het water uit de afvoer stromen. Wel een sifon in de afvoer opnemen ter voorkoming van rioollucht.

Succes.
 

Grashopper

  • #5
De waterstand in de sifon hoort zo hoog te zitten. Ik neem aan dat er nog garantie op het toestel zit. Zou gewoon de installateur waarschuwen en het hem laten oplossen.
 

Schudde

  • #6
De afvoer zit inderdaad met een open verbinding in de rioolbuis (en daar weer een sifon tussen idd). Wat is het geen bij de gele cirkels dan, want naar mijn idee komt daar het water vandaan en moet daar de oplossing gezocht worden.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #7
Ja. Maar dat probleem hoef jij niet op te lossen.
Dit is een nieuwe ketel en je hebt garantie.
 

Schudde

  • #8
Kan zijn dat ze daar moeilijk over gaan doen aangezien de ketel niet door een erkend installateur is gemonteerd. Niet dat het er verder iets mee te maken heeft lijkt me, maar toch....
 

Xr8

  • #9
Als er lekkage in de ketel zit dan naar je leverancier gaan. Deze zal de fabrikant aanspreken en deze lost eea voor je op.

Let wel, is het een installatie fout en ligt het niet aan de ketel dan is de kans groot dat je de rekening gepresenteerd krijgt.

Succes.
 

Soldeersmurf

  • #10
Hoi,

Ik heb het zelfe probleem. Volgens de installateur een productiefout. Ergens bij het linker zwarte kunststof blok zit de lekkage, dus niet de sifon. Dus op de foto bij de gele cirkels.

Remeha schijnt het probleem te erkennen als productiefout/kwaliteitsprobleem. Remeha zelf moet komen om het te repararen binnen de garantieperiode.

Hier gaat Remeha nog veel last van krijgen, want volgens de installateur heeft hij ook al meerdere klanten met dit probleem.

Rene
 

Panic

  • #11
Dat klopt inderdaad, het gaat dan om het linker hydroblok.

Maar dat zou gepaard moeten gaan met drukverlies.
 

Soldeersmurf

  • #12
Lekkage is inmiddels opgelost. Een monteur van Remeha is langs geweest. Is ongeveer een half uur bezig geweest. Hij heeft nogmaals bevestigd dat het om een productieprobleem (spuitgietfouten) gaat in het thermoblok in de tapwater uitlaat. Lekkage zorgt dus niet voor drukverlies.
 

Dasookwat

  • #13
De Remha die ik begin dit jaar bij een vriendin heb geplaatst blijkt dit probleem ook te hebben. Pogingen om het lek te dichten, nieuwe O-ringen, hielpen niet. Internet hielp wel, dit forum dus (had ik daar maar eerder aan gedacht).
Remeha gebeld en die wisten direkt waar het over ging. Aanspraak maken op de garantie echter gaat niet zomaar, dat moet via een erkend installateur. Dat ben ik dus niet, wel zeer ervaren met techniek.
De ketel is aangeschaft via internet en misschien dat daar wel de pijn zit.
Ik heb wel vaker een cv ketel geplaatst maar die was dan gekocht bij een installatie bedrijf dat er geen enkel probleem mee had dat ikzelf de plaatsing deed. Ze waren zelfs zeer coöperatief, gaven adviezen, verzorgden een doos installatie materiaal en deden de eindcontrole.
Met de komst van internet wordt zo'n bedrijf natuurlijk buiten spel gezet.
Wat nu?
In de kennissenkring maar op zoek naar een erkend monteur die dat 'hydroblok' bij Remeha kan bestellen, zo nodig bouw ik 'm zelf wel in.
Heeft iemand nog een slimme tip?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
Een slimme tip ?
De forumregels lezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu