Onbalansherkenning (stop centrifuge/ opnieuw proberen), welke wasmachines?

solonl

  • #1
Ik heb nu een wasmachine Whirlpool FSCR70410, welke waarschijnlijk een versleten onderdeel heeft.
Hij gaat af en toe zo uit balans bij centrifugeren dat hij tegen de muur aan komt en een hoop kabaal begint te maken.
Het begint vooral bij het starten van de centrifuge, vanuit een laag tempo gaat hij opeens veel harder en als er dan geen balans is, dan detecteert hij dat dus niet.

Mijn vraag is, ik wil een wasmachine, waarbij ik zorgeloos het huis uit kan. Dus het liefst een die automatisch stopt bij onbalans (ook bij versleten onderdelen).
Ik wil er niet na 2 jaar achterkomen dat er een onderdeel versleten is en dat de wasmachine dit niet tijdig detecteert, en doorgaat met centrifugeren (zoals nu het geval is).
Desnoods probeert hij het opnieuw na het omwoelen van de was, maar de huidige centrifuge cyclus niet starten is een must.

Mijn budget is tot ongeveer 1000 euro. Ik heb al gekeken naar Bosch wasmachines, het liefst zo degelijk mogelijk. Maar ook daar slijten onderdelen en is een onbalansherkenning zoals beschreven een must. Er zit een "Balanssysteem" wat dat ook moge betekenen op de FSCR70410 die ik nu heb, maar blijkbaar is dat een systeem wat niet werkt bij versleten onderdelen of zo... geen idee.

Alvast bedankt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wij geven hier geen aankoop advies.

Maar een machine die niet slijt en niet door een defect in onbalans kan komen bestaat niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu