Omgekeerde douchekraan

huisverbouwer

  • #1
Hallo medeklussers,

In mijn badkamerzit in de douche de warmwater leiding rechts en de koud water links. Geen idee waarom het ooit zo gemaakt is en helaas heb ik bij het herbetegelen van de badkamer er niet over nagedacht om ze om te wisselen.

Nu wil ik een thermostaat kraan plaatsen, maar die werkt natuurlijk niet zo goed als de leidingen omgekeerd zitten..

Ik heb al gevonden dan je voor bepaalde douchekranen een omkeer cartouche kan krijgen die dit probleem oplost, maar dit lijkt een vrij dure oplossing te zijn.
Ik heb ook begrepen dat er douchekranen zijn waarbij je zonder het cartouche te vervangen de richting kan omwisselen. Kan iemand mij in de juiste richting wijzen waar ik op moet zoeken om zo'n kraan te vinden?
 

Sander 1972

  • #2
Kun je niet ergens bij die leidingen in de buurt komen en omdraaien?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Bij een gewone mengkraan hoef je alleen maar de knoppen te verwisselen, bedoel je dat?
 

huisverbouwer

  • #4
Sander 1972 schreef:
Kun je niet ergens bij die leidingen in de buurt komen en omdraaien?
Helaas is dat niet mogelijk, de warmwater leiding loopt direct naar de cv, dus daar zou ik eventueel koud water op kunnen zetten, maar de koud water leiding loopt direct naar de watermeter en daar is geen warm water in de buurt.


Rola schreef:
Bij een gewone mengkraan hoef je alleen maar de knoppen te verwisselen, bedoel je dat?
Inderdaad, bij een gewone mengkraan is het geen probleem, daar kun je de knoppen omwisselen, maar bij een thermostaatkraan werkt dat niet.
 

huisverbouwer

  • #6
Bedankt Henk, die had ik nog niet gevonden. Wat het ook lastiger maakt is dat ik een hoh van 12cm heb, de combinatie hoh 12cm en omgekeerde werking lijkt weinig resultaten op te leveren. Dus het lijkt erop dat ik toch een standaard kraan en een omkeer element zal moeten kopen. Of een van de omgekeerde kranen van 15 en s-koppelingen die van 12 naar 15 verlopen.
 

huisverbouwer

  • #8
Dat had ik ook gedaan, maar de enige webshop die ze daadwerkelijk verkoopt zegt dat ze niet meer leverbaar zijn. Ik zal nog eens navragen bij de lokale sanitair en installatie groothandel.
 

Sander 1972

  • #9
Op heel veel bouw materiaal, onderdelen en installatie materiaal zit op die moment erg lange levertijd. En we zijn er nog niet
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu