Ombouw houtkachel

T-mo-T

 • #1
Beste klushelden,

Deze week sleutel van mijn nieuwe woning gekregen en fanatiek aan het slopen. De oude schoorsteenmantel vonden we veel te groot dus deze hebben we ook maar meteen weggesloopt. Zie onderstaande foto's:
haard1.jpg
haard2.jpg


We willen graag de schouw strak doortrekken tot de vloer. Daar heb ik een paar vraagjes over:

 1. Met welk materiaal kan ik dat het beste doen? (zowel de opbouw als de opvulling?)
 2. Heb ik nog voldoende ruimte naast de houtkachel? Of moet dat een bepaalde minimum dikte zijn? (dus eigenlijk; is het überhaupt mogelijk om dit strak door te trekken?)
 3. De parketvloer die je nu ziet gaat nog weg, maar tot mijn verbazing staat de haard op deze vloer. Nu denk ik dat ik toch een vloerplaat moet maken i.v.m. de warmte. Hebben jullie een advies? Vooral gezien de haard vrij dicht op de grond staat.
 4. (de bonusvraag) Ik moet een speakerkabel en internetkabel van de ene kant naar de andere kant krijgen. Ik kan vrij makkelijk een loze buis door het materiaal tegen de muur en vloer heen duwen. Is dat oke?
Alvast bedankt voor het meedenken!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
  hou je aan de inbouwvoorschriften die die fabrikant voorschrijft volgens mij hoort ook de haard op poten te staan, en zitten er ook convectieroosters in?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu