Olivier international inbouwreservoir lekt naar buiten

Rico61

  • #1
Kan iemand mij helpen met deze issue, ik heb de toiletpot gedemonteerd om te achterhalen waar precies de lekkage ziet. Reservoir vol laten lopen en toevoerkrantje dicht gedraaid, kunnen constateren dat water Nivo in de reservoir langzaam leg loopt, kleine pijp richting wc pot is kurkdroog, maar in de verdieping onder is lekkage uit de reservoir geconstateerd. Nivo zakt +/- 6 cm en dan lekkage stopt.
ik heb geen raad !!
alvast bedankt
 

Rico61

  • #2
kan het probleem in de verbinding tussen de reservoir en de afvoerpijp zijn ? Of is mogelijk spontane kunstof moeheid?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Als het water niet verder zakt, zit het lek net boven de waterlijn in het reservoir
 

Rico61

  • #4
Ja dat dacht ik ook maar is moeilijk te constateren, ik dacht misschien iemand heeft daar mee ervaring. Kunnen ook zijn dat net de druk in mm water kolom net daar ophoud. En toch via ??? Naar buiten gaat. Ik heb geen idéé Hoe precies de reservoir aan de onderzijde aansluit aan de doorvoer pijp.
Alvast bedankt voor het mee denken:wink:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5

Rico61

  • #6
goedeavond, zo zojuist bezig gewest, ik heb nu de vlotter er uit gehaald en alles schoon gemaakt, vervolgens de vlotter armpje langer gemaakt en de vlotter huis afgesteld naar beneden met de schroef draad end, ( totaal 3 cm onder de oude water nivo ) namelijk tot aan de nivo waar niet meer lekte. vervolgens, de middel constructie er uit gehaald en de afsluitrubber gecontroleerd schoon gemaakt en alles terug gezet, ( instructies waren op stikker in de reservoir te lezen met 1, 2 & 3 stappen plan).
nu heb de water toevoer open gezet en de reservoir laten vol lopen, gelukkig is juist tot de streepje vol gelopen. ( deze streepje had ik gemarkeerd van te voren ivm stop lekkage. Na 24uur ). Nu afwachten. Morgen opnieuw evalueren. Indien nodig zal ik een kleur aan het water geven en de idee van Henk volgen.
alvast bedankt voor de vriendelijke reacties. wordt gevolgd!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu