Nis badkamer maken

Ronald_43

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben druk bezig met plannen maken voor een verbouwing. Hiervan is de badkamer ook een onderdeel. De topics op dit forum hebben me al super veel geholpen, maar ik kom er toch niet uit met de nis die ik in de badkamer wil maken.

Wat ik graag wil is een nis van ongeveer 10cm breed om shampoo etc. op te zetten. Nu lijkt het onderste gedeelte mij geen probleem. Dat wil ik oplossen met 10cm cellenbeton, maar voor de bovenkant weet ik niet zo goed hoe ik dit het best kan oplossen. Wellicht dat jullie mij kunnen adviseren?

Ik zat zelf te denken aan een metal stud of houten frame met groene gipsplaten. Vraag me alleen af of dat stevig genoeg is aangezien de douche stang daar ook op gemonteerd moet worden en er ook tegels op komen. Overigens is het niet mogelijk om het uit te haken in de huidige muur, die is daarvoor niet dik genoeg.

De badkamer wordt eerst gestukt en dan getegeld.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit zouden oplossen.


badkamernis.JPG

badkamer.JPG


Alvast bedankt!
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
De nis niet in de volledige breedte laten lopen, en een latei plaatsen om het gat te overbruggen. Daar kun je dan je blokken weer op zetten.

Maar wat is überhaupt het nut van de uitstekende bovenkant? Je inbouw-bedieningspaneel(?) zit in de nis; dat is onlogisch.
 

Sander 1972

  • #3
Nissen gaan vaak lekken, zou er niet aan beginnnen
 

Ronald_43

  • #4
Wellicht is de latei de beste oplossing, bedankt voor het advies. Verder heeft de nis aan de bovenkant geen functioneel nut, maar persoonlijk vind ik het er mooi uitzien. Althans de voorbeelden die ik zie.

WhatsApp Image 2021-06-03 at 19.10.11.jpeg


Het inbouwpaneel had ik daar bedacht om de douche bijvoorbeeld al aan te zetten zonder dat je eronder staat.

De nis wordt gestukt en getegeld daar vakmensen. Neem toch aan dat zij dat goed waterdicht kunnen maken? Anders moet ik voor een andere oplossing gaan, maar vind persoonlijk rekjes aan de wand etc. niet zo mooi.

Weer veel geleerd in ieder geval, bedankt daarvoor.
 

Sander 1972

  • #5
Op een plaatje ziet een nis er gelikt uit, maar er wil nog al eens een lekkage ontstaan. Wij proberen et altijd uit mensen de gedachten te praten. En geven er ook geen garantie op
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Wat een onzin, dat er lekkages kunnen ontstaan in een nis.
Als je de goede materialen gebruikt (geen hout en gipsplaten), en de inwendige hoeken ook in de kimband zet gaat het nooit lekken.
Ja en mensen op andere gedachten proberen te brengen, omdat het wat meer werk is zeker.
Lekker gemakkelijk.

En inderdaad de mengkraan vooraan in het douchegedeelte aanbrengen, zodat je de douche aan kunt zetten zonder nat te worden.
Maar zou hem dan niet in de nis maken, want dan moet je hem in de bestaande muur maken, en zit je met je inbouw diepte.
Beter is het dan om de inbouwkraan net onder of naast de nis te plaatsen, dan kun je ook mooi alle leidingen wegwerken.
 

Ronald_43

  • #7
Bedankt voor jullie reactie / advies.

Het inbouwdeel van de kraan is inderdaad minimaal 7,5cm terwijl de wand ongeveer 7cm is. Dat wordt inderdaad een probleem.

Ik ga nog even knutselen of we de nis anders in kunnen richten met de mengkraan en zal het ook met de loodgieter overleggen.

In ieder geval bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu