Badkamer douchegoot/drain strak in nis maken

JuliaJerome

  • #1
We zijn eindelijk toe aan het bouwen van een badkamer! Graag zou ik wat advies willen over het plaatsen van een douchedrain..

Heel graag wil ik deze strak in een nis hebben maar op de meeste filmpjes op youtube houdt men steeds tien cm rondom vrij. Maar dat vind ik niets lijken..
Nu snap ik wel dat je een goede waterafsluiting moet hebben eromheen maar hoe los ik dat dan op?

In een filmpje met een merk dat ik niet zal noemen, maar vrij vertaald was het een 'snelle afvoer' was er wel sprake van strak in een nis..maar dan zitten wij met het probleem dat met het plaatsen van de drain, de wandjes die de nis vormen er nog niet zijn...

Zoals ik het begrijp moet je namelijk de drain/goot stellen op de betonvloer, vervolgens komt daar de cementdeklaag overheen...die de goot vastzet..en pas daarop (op de cementdeklaag) wilden wij de cellenbetonwandjes gaan zetten.. Kortom bij het stellen van de goot is er nog niets omheen..

In de plaatjes hieronder zien jullie mijn ontwerp.. De deur van de wc en bergkast zijn bestaand en wil ik laten.. De deur van de douche is nieuw.
Als je dan binnenkomt zijn de douchearmaturen en afvoer uit beeld..en dat vind ik visueel mooier.. (Alvast voor de mensen die gaan suggeren dat ik de drain onder de glasdeur moet doen..nee dus :-)

Wanneer er suggesties zijn over het maken van het afschot voor de inloopdouche hoor ik het ook graag want daar ben ik ook nog niet uit.. :-)

alvast super bedankt! Liefs Julia 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je kan ook een denkbeeldige muur maken van hout om de drain te stellen en aan vast zetten dan smeer vloer leggen, en als droog is het hout verwijderen en de rest aan storten.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Een afvoer goot, moet je nooit strak tegen de muren leggen.
Dat is vragen om problemen.
Dat je dat niet mooi vind, is iets anders.
Maar je moet je wel afvragen, of je wilt hebben, dat je over een jaar of misschien minder met een grote schadepost komt te zitten, door lekkages.

Wij zijn dit vaak genoeg tegen gekomen, en in het begin dat die goten uitkwamen, hebben wij ook die fout gemaakt omdat er toen nog niemand goed wist hoe die dingen goed geplaatst moesten worden..
Dat heeft genoeg geld gekost, het eerste jaar.

En waarom zou je de muren naderhand op de afgewerkte vloer zetten, die kun je ook eerst op de betonvloer plaatsen.
Zo kun je dan ook beter een afschot maken, op de smeervloer.

Trouwens zou ik de goot ook tegen de andere muur leggen.
Zo kun je beter afschot geven, naar de goot, en heb je geen opstaand randje onder de douche deur.

En meten is weten, dat is het belangrijkste als je een badkamer gaat verbouwen.
 

JuliaJerome

  • #4
Zijn er anderen die wel een positieve ervaring hebben met een goot in een nis of tegen een muur? Ik twijfel om hem dan maar naar de andere wand te verplaatsen en meer van de muur te zetten.. maar dan zie je hem wel meteen bij binnenkomst.. Een andere optie is dan maar terug te gaan naar een gewone afvoerput. Wel een mooie rvs maar dan weer in de nis.. zodat ie uit het zicht is.. maar twijfel verschrikkelijk.. wie heeft suggesties?
 

Leensen

  • #5
Er zijn ook goten in de handel die juist gemaakt zijn voor een strakke afwerking tegen de muur.

Trouwens, met een afstand van 5cm van de muur, dan valt de goot toch ook nog steeds uit zicht in die nis?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu