Nieuwe WC op bestaande betonvloer

RolandHommes

  • #1
Hallo, wellicht kan iemand mij vertellen wat er komt kijken bij de installatie van een WC afvoer in een bestaande ruimte waar een gewapend betonvloer ligt met daarop een cementen dekvloer? Het riool loopt op plm 2 meter van de plek waar de WC moet komen en zit onder dezelfde vloer. Onder de vloer zitten van die piepschuim broodjes en die liggen gewoon op het zand. Er is geen kruipruimte.
De wand waartegen de WC komt is de buitengevel. De gevel staat op de erfgrens met de buren, zij hebben daar hun tuin. De dichtstbijzijnde passage naar buiten zit op 3 meter en deze lijn loopt parallel aan de riool in de grond. De rioolbuis was gresbuis maar is al eens vervangen voordat deze berging/hal er bovenop gezet werd.

Ik ben beducht om de hele vloer weg te breken om een gat in het zand naar het riool te graven. Dat lijkt me nooit meer goed/mooi te komen.

Wat zijn de manieren om die WC daar te krijgen?
 

Willem52

  • #2
Geef even een plattegrond van wat je bedoelt
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Wat bedoel je met piepschuim broodjes?
download.jpeg

Zoiets? Dan heb je een vrijdragende vloer. De liggers moeten heel blijven.
 

RolandHommes

  • #4
Plaatje opgenomen.
@Rola, het is wel dit materiaal maar er zijn geen dwarsliggers. Nadat de contouren gestort zijn is het 'gat opgevuld met betonijzer en dit soort piepschuim blokken (groter gewoon rechthoekig).
riooltekening.png
 

Willem52

  • #5
Lijkt onmogelijk, misschien kun je het met een sanibroyeur oplossen. Maar dan nog heb je een afvoerbuis van 40 mm nodig. Als de betondikte dit kan hebben kun je een constructeur hier naar laten kijken. Kun je niet via de tuin van de buren naar het hoofdriool.
 

RolandHommes

  • #6
Bedankt voor je reactie Willem52. Los van of de buren het een goed idee zouden vinden: er staan twee grote eiken in hun tuin, naast mijn huis. Dat zou wel eens wat wortel ellende kunnen geven. Maar misschien is het minder erg dan de vloer openbreken.

Je ziet het niet zitten om een sleuf uit te frezen vanaf de nieuwe positie waarbij de 110 op het laatste moment naar beneden buigt om het standriool van bovenaf te bereiken?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Nee, dat is geen optie. Je hebt namelijk ook afschot nodig in de liggende leiding.

Dat wordt breken en graven, hoe vervelend ook. Vooruitdenken toen je de vloer ging leggen had destijds 50 Euro materiaal gekost (arbeid doe je zelf?). Een speciekap net in/onder de dekvloer valt niet op.

Probeer wel de wapening in de vloer in tact te laten als je gaat breken. Anders moet je weer met stek-wapening gaan werken om de vloer te verstevigen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #8
dat zal toch zagen en graven worden of een andere plek voor de wc kiezen
 

RolandHommes

  • #9
Dank voor jullie reacties. Niet om vrolijk van te worden. Er zitten ook nog 2 waterleidingen en een gasleiding in het traject van de nieuwe plek naar het riool. Misschien toch maar eens naar een sanibroyeur kijken. Er is verderop langs de butienmuur (binnen) namelijk wel een bestaande 50mm pijp voor de wasmachine/droger.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu