Nieuwe thermostatische kranen

DyonFrédéric

  • #1
Geachte lezers,

Op mijn radiatoren zijn recentelijk nieuwe thermostatische kranen geplaatst (Italiaans merk). Wat hinderlijk is is dat deze gaan 'sissen' wanneer de gewenste kamertemperatuur wordt bereikt. Enig idee hoe dit kan worden opgelost of welk type/merk van kranen dit probleem niet heeft?

Thanks.
Frédéric.
 

Xr8

  • #2
Sissen of een bonkend/slaand geluid? Dit kan er op duiden dat de stroomrichting verkeerd om is. Met andere woorden de aanvoer en retour zitten verkeerd om.

Laat de boel afkoelen, draai desbetreffende radiator(en) dicht en stook de boel op, draai nu de kraan open, pak aanvoer en retour beet en controleer welke als eerste warm wordt, dit moet de leiding naar de kraan toe zijn.

Zijn het allemaal thermostaatkranen geworden dan kan het nodig zijn om een shunt te plaatsen. Dit is een kortsluiting tussen aanvoer en retour dmv een speciaal ventiel.

Bij de merken welke wij gebruiken is mij deze klacht niet bekend, komt alleen voor als de stroming verkeerd om is.

Succes.
 

Louis Verhagen

  • #3
Bij goedkopere (lees minder kwaliteit) kranen komt bonken en sissen ook voor als ze goed geplaatst zijn. Helaas heb ik daar ervaring mee. Oplossing was andere kranen plaatsen. Geen leuke (en waarschijnlijk ook geen goedkope) grap als je net alles vervangen hebt. :-(


louis
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Xr8 schreef:
Zijn het allemaal thermostaatkranen geworden dan kan het nodig zijn om een shunt te plaatsen. Dit is een kortsluiting tussen aanvoer en retour dmv een speciaal ventiel.
Lijkt me verstandig dit eerst te controleren en eventueel te plaatsen voordat er nieuwe kranen moeten komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu