Nieuwe tegelvloer badkamer

Brdrantonie

  • #1
Hallo,

Al eerder heb ik melding gemaakt van lekkage in de badkamervloer, en heb dankzij het forum al bruikbare tips gehad. Nu het herstel bijna klaar is, zit ik nog met een vraag...

ONgeveer 3 vrk.meter tegel (grote tegels) klinkt hol, dus daar zit lucht onder, waarschijnlijk doordat de dekvloer wat gezakt is?(als gevolg van de eerdergenoemde lekkage?) of de lijm die niet goed genoeg gepakt heeft. Nu hebben inmiddels twee installateurs beide een andere aanpak voorgesteld.

De ene adviseerd om de gehele vloer de verwijderen en dan een nieuwe vloer aan te leggen. De andere heeft voorgesteld om alleen op de plek van de lekkage de vloer te herstellen, en vervolgens een nieuwe tegelvloer over de oude vloer heen te leggen... Nu vraag ik mij af, is de ondervloer (dus de oude tegelvloer) wel stevig genoeg als die op een grote oppervlakte 'hol' klinkt? Graag jullie advies...

De tweede optie klinkt me het meest aantrekkelijk natuurlijk, scheelt me een hoop geld en tijd. Maar is het wel haalbaar? Het betreft een normale cementen dekvloer, huis is 2 jaar oud..

Graag jullie advies/mening.
Groet, Antonie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De tegels er in elk geval uit halen op de plekken waar ze hol klinken, de vloer egaliseren op die plekken en nieuwe tegels er over heen is 1 optie.

Wilt u goed werk dan alle tegels er uit en nieuwe er in, de kans is groot dat de andere tegels ook los gaan zitten.
 

Brdrantonie

  • #3
De installateur vertelde dat het niet nodig was om de tegels op de 'holle' plaatsen te verwijderen omdat de bestaande vloer toch sterk genoeg zal zijn als je er een nieuwe tegelvloer overheen legt... Zelf heb ik daar ook mijn twijfels over, maar blijkbaar is alles eruit dan toch de beste optie.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Als de tegels helemaal hol klinken is het inderdaad het beste om ze er allemaal uit te halen.

Als de tegels alleen maar in het midden hol klinken op een klein plekje, en de rest van de tegel klinkt niet hol, dan is er waarschijnlijk de eerste keer een té kleine lijmkam gebruikt.

Grote tegels hebben vaak het nadeel dat ze niet helemaal vlak zijn, dus als je dan een te fijne lijmkam gebruikt, zit maar een gedeelte van de tegel in de lijm.

Maar bij eventuele twijfel toch maar de hele tegelvloer er uit halen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu