Nieuwe radiator plaatsen leidingen

Findecano

 • #1
Hoi,

Ik volg al een tijdje het klusforum en heb hier al één en ander opgestoken. Nu zit ik met het volgende.

Ik heb van onze zolder een nieuwe kamer gemaakt. In de kamer eronder die dienst doet als bureelruimte was er een radiator aanwezig onder het raam. Nu heb ik een vaste kwartdraai trap geïnstalleerd naar de zolderkamer. Daarvoor heb ik de radiatorbuis (koper diameter 15) een stuk ingekort en de radiator verwijderd omdat deze een beetje in de weg stond.

De leidingen voor het verwarmingscircuit bestaan uit koper en liggen mooi in een hoek langs de muur. De leiding komt van boven op zolder naar de bureelruimte, daar heb ik een aftakking in de leidingen (aankomst en retour van het water) via een T stukje en dan gaat de leiding verder naar beneden. Nu ga ik in de hoek een radiator plaatsen die smal maar hoog is (half cirkelmodel) en moet ik de leidingen wat verleggen. Ik kan op de resterende stukjes buis allerleid elleboogjes etc solderen om de verbinding te maken met de nieuwe radiator maar dat lijkt me niet handig. Het beste zou zijn dat ik de bestaande T-stukjes uit de leiding kan halen en nieuwe insoldeer (iets hoger dan de bestaande).

De vraag is, hoe kan ik dat het beste doen. Wat dan met de oude T-stukjes?

Alvast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Op de plaats van de oude T's (gewoon eruit zagen of solderen) een sok solderen, stukje koperbuis met de nieuwe T's (dus iets hoger op de door u gewenste plaats) en alles dicht/vastsolderen.

  Met knelkoppelingen kan ook e.e.a. geplaatst worden.
   

  Findecano

  • #3
  Hoe ziet zo'n sok er uit? Ik kan me er niet onmiddellijk iets bij voorstellen. Is deze lang genoeg om de afstand van het T-stuk in één keer te overbruggen of zou het een "sok - stukje koperen buis - sok" zijn.
  Die knelkoppelingen, is dat beter dan een gesoldeerde verbinding?

  tnx
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Gewoon verder gaan met knelkoppelingen.

  Net zo goed en makkelijker .

  Gebruik een kniekoppeling naar u radiator.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu