Nieuwe radiator plaatsen, gaten boren , welke afstand?

Capriolo

 • #1
Hallo ,

Ik ben een van m'n ruimtes aan het renoveren , daar is een te kleine radiator geplaatst. De toe en afvoer zitten links en rechts. Omdat de nieuwe radiator pas in het voorjaar (lekker op tijd :roll: ) geplaatst kan worden ivm de nieuwe leidingen die door de kelder gaan heb ik de radiator nog niet. Het wordt een radiator met de 2 aansluitingen in het midden. De gaten door de vloer wil ik nu al boren voordat ik de vloer ga betegelen.

Welke afstand hebben de afvoer en aanvoer zo'n beetje van elkaar. Welke afstand kan ik de gaten boren, zodat ik ze niet in het voorjaar hoef te boren als de nieuwe tegels er liggen ( en ik dus geen tegels hoeft te vervangen :oops: )

bedankt,
Cor
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Calenta

  Specialist Verwarming
  • #2
  Hallo Cor, gaten kun hoh boren op 5 - 7 cm.
  Afhankelijk of je duplo beugels plaatst ja of nee.
  ( beugel voor cv leidingen. )

  Calenta :cool:
   

  StefanD

  • #3
  Als je weet welke radiator je wilt plaatsen, dan kun je het best bij de fabrikant de technische tekening opvragen (of misschien gewoon downloaden). Dan weet je precies wat de maten zijn, niet alleen de hart-op-hart afstand, maar ook de afstand van de muur.
   

  Capriolo

  • #4
  @ StefanD & Calenta: Geen duplo beugel, de radiator kom niet zo hoog boven de grond. Ik heb nog geen idee van fabrikant en de grote van de radiator. ( ga deze winter eerst eens kijken wat de temperaturen zijn in deze kamer , deze kamer zit niet ver boven de verwarmingsruimte). De afstand van de muur kan ik niet veel mee doen ivm de oude buizen die ik niet wil doorboren. De loodgieter zal de koperbuis en beetje moeten verbuigen dan.

  Zal ze op 6 cm boren en groot genoeg zodat er nog wat mee "gezeurd" kan worden.

  Dank voor de info,
  Cor
   

  KlusRob

  • #5
  Is het een optie om onder de radiator een of enkele tegels weg te laten, en er pas in te leggen als je de exaxte maten van je radiator weet? Dan kan je namelijk wachten met boren totdat je het 100% zeker weet.
  Of levert dat teveel kleurverschil op in de voegen?
   

  Calenta

  Specialist Verwarming
  • #6
  Nee, dat is een prima oplossing.

  Ik stel t zelf ook wel eens voor, maar meeste tegelzetters voelen daar niets voor.


  Calenta :cool:
   

  Capriolo

  • #7
  Oh... dat is wel een heel goed idee :-)

  thanks,
  Cor
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu