CV warmer na nieuwe radiator plaatsen en opnieuw vullen

Hars73

  • #1
Gisteren de plaatradiator in de badkamer vervangen door een designradiator. Nu na die tijd lijkt het erop dat het water in de cv installatie (radiatoren en buizen) veel heter is dan daarvoor. Ook geeft de thermostaat in de woonkamer nu 1 tot 2 graden hoger aan dan dat er ingesteld is. Water lijkt ook langer heet te blijven in de radiatoren. Gisteravond toen we iets voor 0.00u naar bed gingen waren de radiatoren nog warm (niet heet meer), terwijl die normaal gesproken bijna afgekoeld zijn.

Wat heb ik gedaan:
- De CV combiketel (bouwjaar 1999, merk Ag**, hangt op zolder) uitgedaan met de stekker.
- Het onderblok had de mogelijkheid om aan de zijkant met een kraantje (achter een dopje) de watertoevoer te stoppen. Dat kraantje dus helemaal dichtgedraaid.
- Daarna de plaatradiator leeg laten lopen aan het aftapkraantje aan de onderkant.
- Radiator vervangen, buizen aangepast etc.
- Boven op zolder bij het vulpunt de slang aangesloten. De waterdruk stond op 0 bar. Deze laten vullen tot 1.5 bar.
- CV ketel aangedaan. Deze begon netjes te starten en te verwarmen.
- Na een uur alle radiatoren ontlucht. De enige waar lucht uit kwam was de bovenste radiator op zolder. Alle overige radiatoren kwam direct water uit.
- Na twee uurtjes gekeken bij de CV ketel en de druk was gedaald naar 0.9 bar.
- Opnieuw water bijgevuld tot zo'n 1.6 bar. Zo af en toe staat nu de druk op 1.8 bar en soms op 1.6, zal wel met wel/niet verwarmen te maken hebben.

Deze morgen opnieuw gekeken. Druk is nog steeds 1.6 bar. Wel is het nu op de thermostaat zo'n 1-2 graden warmer dan normaal. En ook de verwarmingen zijn nu nog aardig heet, terwijl de ketel nu al zeker 2 uur niet meer hoort te branden volgens de ingestelde temperaturen op de thermostaat.

- Zonet de CV ketel even uitgedaan. De CV ketel ontlucht via de handontluchter. Hier kwam direct water uit. Ook de bovenste radiator op zolder nog even geprobeerd. Ook hier direct water.

Wat zou hier aan de hand kunnen zijn? Ik heb de afgelopen 7 jaar eigenlijk nog nooit onlucht, maar wel een aantal keer bijgevuld. Nu dus wel ontlucht. Kan het daarmee te maken hebben? Wat kan ik nog doen, moet er nog iets bijgesteld/gereset worden? Waar kan ik op letten?
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Ketelchrisje

    Specialist Verwarming
    • #2
    Ga er maar van uit dat je driewegklep dit veroorzaakt,,
    en dan wel het binnenwerk.

    btw je hebt het onderste knopje wel uit gelaten toch?
    dus er branden nu 2 groene lampjes [cv+ww].
     

    Hars73

    • #3
    Welk onderste knopje? Ik heb geen knopjes op de cv ketel. Het is een Ag** Econforte uit 1999.

    Dit zijn de mogelijke indicaties op het display:
    - opstarten
    0 ruststand
    c. warmtevraag voor de CV
    t warmtevraag voor tapwater
    A alarmfout
    E error fout

    Ik heb hem gisteravond toen de CV aanging wel op c. zien staan en zag hem toen oplopen van 23 graden omhoog. Deze ochtend heb ik een paar keer gekeken en staat ie soms op t. met daarachter de temperatuur (op dit moment t.72) en soms op 0.68. Zou betekenen dat ie niks aan het doen is en dat de temperatuur weer wat zakt. De thermostaat beneden springt op dit moment ook niet aan, hij staat ingesteld op 17 graden en het is beneden nu 22 volgens de thermostaat. Als ie aanslaat komt er een vlammetje bij, maar die is er dus nu niet. En toch zijn de radiatoren behoorlijk warm. Warm water doet het ook prima in de badkamer, ik heb nog gedouched.

    Wat kan ik nu doen? Ik heb zelf geen verstand van cv ketels, dus als iemand aanwijzingen geeft, het liefst een beetje duidelijk genoeg voor een leek. Is er iets defect? Kan dat komen door het opnieuw vullen van het systeem?
     

    Obelix2

    Specialist Verwarming
    • #4
    Zoals je het nu omschrijft lijkt het er inderdaad op dat het binnenwerk van je 3 wegklep blijft hangen.
     

    Hars73

    • #5
    En is daar wat aan te doen dan? Of kan ik maar beter een monteur langs laten komen?
     

    Obelix2

    Specialist Verwarming
    • #6
    OOPS ik ben iets te snel geweest.
    Deze ketel is voorzien van 2 pompen en heeft dus geen 3 wegklep.

    Het kan heel goed zijn dat de boiler sensor defect is.
    Het kan ook zijn dat je een lekkage hebt in de WW leiding waardoor de boiler steeds ww levert en dan nieuw ww aanmaakt in de boiler.
    Hierdoor kom je dan niet meer op CV.

    Denk dat dit werk voor een monteur is.

    Draai de inlaat combinatie eens dicht onder het toestel.
    Als het toestel dan correct werkt op CV dan heb je een lek
     

    Hars73

    • #7
    Ik heb dus een aantal radiatoren niet meer helemaal open staan sinds een uur of 2 geleden, maar een klein tikje open. En op dit moment lijken alle radiatoren niet meer warm te zijn. Thermostaat staat ingesteld op 20 graden, het is 22 in de kamer, dus hij hoeft nu inderdaad niet te verwarmen.

    Warm water heb ik dus wel. De ketel staat ook vaak gewoon op 0 deze middag, dus dan doet ie volgens mij niks, ook geen warm water aanmaken. Dus lekkage in een ww leiding lijkt me dan ook niet.

    Kan het niet zijn omdat alle radiatoren volledig open stonden, het veel te warm werd? Of is dat eigenlijk niet mogelijk.

    Ik weet niet wat de reden is, maar ik heb sowieso al een monteur gebeld en die komt straks langs.
     

    Hars73

    • #8
    Monteur is langs geweest. Er zit inderdaad geen driewegklep in dit model, maar 2 pompen. Hij heeft de twee terugslagklepjes vervangen. Die blijken nogal eens vuil te worden waardoor ze blijven hangen. Verder heeft ie twee onluchters vervangen. Heeft de CV aangezet en warm water gebruikt en alles lijkt okee. Dus we wachten even af de komende dagen.
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu