Nieuwe muur onder kozijn

Spirelli

  • #1
In onze aanbouw zat een kozijn met daarin een deur en een raam. Nu heb ik deze vervangen voor kozijn met een dubbel draai kiepraam. Nu moet de muur dus onder het kozijn opnieuw opgemetseld worden. Het probleem is echter dat ik dezelfde bakstenen, die gebruikt zijn voor de aanbouw, niet meer kan krijgen. Geen enkelesteen boer kan me eraan helpen. Ik zie het eigenlijk niet zitten om er rabatdelen of trespa onder te maken. Het idee is nog steeds om een gemetseld muurtje eronder te maken. Maar wat is nu het mooiste. Een baksteen die zo goed als hetzelfde is of een compleet andere met ook een andere kleur. Ik zou graag wat voorbeelden ofzo willen zien voordat ik eraan begin. Kan iemand me hieraan helpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een muur van andere stenen valt minder op dan een muur van bijna dezelfde stenen, dat is meestal geen gezicht.
Wat ook kan is stenen die dicht in de buurt komen maar die met een andere kleur voegen, het is maar net wat u mooi vindt.

Voorbeelden heb ik niet.
 

Droid

  • #3
Een heel andere steen is mooier, het geeft ook nog wel een leuk effect.
Voorbeeld heb ik zo niet.

Misschien kun je een foto maken van de situatie zoals hij nu is en met Photoshop of iets de foto bewerken, dan kun je zien welke tint steen het mooist past.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ook exact dezelfde stenen, die nieuwer zijn als oude, zien er anders uit. Als de meest lijkende steen niets wordt, kan je het ook misschien stucen.

De borstwering iets terug laten springen laat verschillen ook minder uitkomen.
 

Spirelli

  • #5
Ik heb diverse dingen al door mijn hoofd laten passeren. Het iets terug laten vallen was ook al bij mij opgekomen. Ik denk alleen dat ik het toch anders ga doen. Het metselwerk wat er zit heeft waarschijnlijk iemand gemetseld die van te voren een krat bier op had. Dit zit dus overdreven gezegd scheef. Dit kun je goed zien. Ik zit er nu aan te denken om de achtergevel compleet opnieuw op te metselen. Er zit nu in een gedeelte nog een pui die er tzt ook nog uit moet. Hier zit ik dan ook weer te frotten om het enigszins mooi te krijgen. Dus als ik de muur weghal en een nieuwe laat metselen zijn alle problemen verholpen. Het is wat meer werk en het kost wat meer maar dan heb je ook wat. Toch bedankt voor het meedenken en de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu