Nieuwe muur in verband metselen met oude.

Cornelis_01

  • #1
Ik wil in de gang haaks op de bestaande kalkzandstenen muur een "muurtje" met deuropening metselen. De deuropening komt al op 10 cm van de bestaande muur. Is het raadzaam om uit de bestaande muur om de steen een steen weg te halen en die 10 cm nieuwe muur er in metselen ? of moet ik er persé tegenaan metselen.
Ik woon in duitsland dus er komt later een kozijn "omheen" dus die metsel ik niet gelijk mee.
 

Pepjo

  • #2
Waarom zet je geen gipswand ?

Volgens mij is een frame met isolatie ertussen en bekleed met gipsplaten in dit geval steviger dan een wand met een beginstuk van 10 cm.
 

Cornelis_01

  • #3
Ik was nog niet uitgetypt of het antwoord staat er al :wink:
de muur moet het gewicht van een houten balk dragen die doorzakken (huidige hh afstand is 90 cm) van de verdiepings vloer moet tegengaan. dus metsel ik gelijk een latei mee.

Dikte vloer bij dragende? muur
 

Ralph

  • #4
Weet wel dat er in duitsland voor 90% zwevende estrich vloeren op de betonvloer liggen. Dus als je een dragende wand wil gaan zetten, moet je eerst de estrich daar los hakken. Wat betrefd die 10 cm aanslag, die kan je met slagankers verankeren aan de muur. Neem wel voldoende ruimte voor de zargen die er later inkomen, dat zijn standaard maten van 88.5 of 101. De hoogte is 201 of 213.5 standaard vanaf fertig fussboden. Reken bij al deze maten dus een cm erbij om het goed uit te schuimen.
 

Cornelis_01

  • #5
Dank Ralph die maten zocht ik nog Helderziend ? :cool:
Ik heb alle vloer weggehaald en hier 15 cm gewapend beton gestort dus dat draagt voldoende (zie link hierboven). hier komt het muurtje op. later komt hier nog isolatie en estrich met fussbodenheizung overheen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu