NIeuwe Miele vaatwasser - vreemd geluid

VanTurenhout

 • #1
Ik heb gisteren mijn nieuwe Miele vaatwasser binnen gekregen, de Miele G 4385 SC Vi XXL

Direct bij het eerste spoelprogrammaatje om de zoutkorrels weg te spoelen, hoorde ik bij het (volgens mij) afpompen een ratelend geluid.
Ik heb er een filmpje van gemaakt en op Youtube gezet:


Komt iemand dit geluid bekend voor ?Het lijkt steeds bij het afpompen plaats te vinden. Ik heb het filter al even erafgehaald en in bij het terugslag ventiel (en het schoepenradje) gekeken of er misschien iets in zat maar dat was brandschoon.

Ik heb het ook bij CoolBlue gemeld, maar hoop dat het iets is waar ik zelf iets aan kan doen, zodat we niet hoeven te gaan omwisselen...

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Overlaten aan de servicemonteur, je mag er zelf niets aan doen, dat kan je zomaar de garantie kosten.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #3
  Als er echt niets in zit denk ik dat het pompje vervangen moet worden.
   
  Laatst bewerkt:

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Omwisselen zal ook wel niet nodig zijn, Coolblue zal de servicemonteur van Miele langssturen.
   

  VanTurenhout

  • #5
  Morgen wordt de machine omgewisseld.... Ik heb ook met MIele contact gezocht maar die moeten nog reageren. Als ik van jullie al hoor dat er iets in de pomp niet goed is, dan ben ik toch blij dat de machine wordt omgeruild.
   
  • Like
  Waarderingen: Fmrama

  VanTurenhout

  • #6
  Helaas. De nieuwe machine maakt exact hetzelfde geluid......Maar weer contact gezocht met Miele. Ik kan me niet voorstellen dat dit geluid zo hoort.....MIele gaf in eerste instantie het advies om de terugslagklep schoon te maken. Dat had ik al gedaan, en daar kwam niets uit. Ik zie wel een knikker in die klep zitten en het lijkt (maar weet ik niet zeker) als of het geluid die knikker is die op en neer gaat.
   

  VanTurenhout

  • #7
  nog maar een update: Miele zegt dat het normaal is, maar dat het vast minder wordt wanneer de machine is ingebouwd.... Ik ben toch wel erg benieuwd naar ervaringen van andere gebruikers van deze machine, maar zie die maar eens te vinden....
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Het pompje loopt een paar seconden normaal tot er geen water meer in de machine zit, dan begint het ratelen, dat zou normaal kunnen zijn hoewel ik het voor zo'n duur merk beschamend vindt.
  Gebruik de machine een tijd, de garantie blijft er wel zitten.
   

  VanTurenhout

  • #9
  Ik maak me geen zorgen om de garantie, eerlijk gezegd. Meer om het geluid wat de machine maakt...Hij is nu nog niet ingebouwd dus alles klinkt wel harder, maar dat knikkerende geluid zal niet veel minder worden vrees ik...
   

  Gonzo-nl

  • #10
  Hoi, als je het “borrelende” geluid bedoelt bij 0:06, dat is normaal, dat doet onze Miele vaatwasser ook. Wij hebben wel een ander model, maar het geluid is exact hetzelfde. Je hoort het even , een paar seconden, als ie water pakt. Het lijkt alsof er waterbubbels wegschieten . Volkomen normaal en je hoort t ook minder als ie ingebouwd is. Werkt verder perfect.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #11
  Inderdaad Is dus niet bij het afpompen maar bij het water inlaten en gewoon borrelend water.
  Veel verkeerde informatie
   

  Sleutelmeneer

  • #12
  Dit is gewoon lucht en water dat door het labyrinth gaat. Dit hoort zo jezus mina dat een miele monteur dat niet weet haha en knikker in de terugslagklep maakt ook vaak geluid dit hoort zo. Bij de allernieuwste types zit die er niet meer in overigens.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #13
  Jullie reageren hier wel op een meer dan een half jaar oud topic, dat door een nieuw lid omhoog werd geschopt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu