Nieuwe keuken met eiland op vloer met vloerverwarming

BusterMoon

  • #1
Hallo allemaal,

We hebben een sinds kort een huis gekocht en willen graag de keuken op een andere plek in de woonkamer plaatsen. De woonkamer is voorzien met een tegelvloer, vloerverwarming en het huis heeft geen kruipruimte. De vloerverwarming in de woonkamer is gelegd voordat de afdekvloer van ongeveer 7cm erop kwam. De vloertegels zijn in de cement gelegd.

Ons idee is om een keuken met kookeiland in de woonkamer te plaatsen op een plek waar verder niets qua leidingwerk zit (misschien 1 of 2 stopcontact van eenzelfde groep). In het eiland willen we een spoelbak en een (inductie)kookplaat in het vaste deel tegen de muur. Verder willen we een nieuwe tegelvloer leggen over de bestaande tegelvloer.

Volgens mij is het wel mogelijk om een water aan- en afvoerleiding in de vloer te frezen als er 7cm speling is. Klopt dit? En zijn er nog dingen waar ik op moet letten?
Ik heb dingen gehoord over legionella etc. :?

Hetzelfde geldt voor de stroom. Er zal voor alle apparatuur een extra groep bij moeten. Kan dit op dezelfde manier? Dus gewoon dwars boven de vloerverwarming?




Groeten
 

Marcn88

  • #2
T zal kunnen maar dan moet je wel cker weten dat de vvw 7cm diep ligt en niet her en der iets hoger en hoever moet je met de afvoer ivm afschot van de leiding
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Heb je een kruipruimte? Dan door de vloer boren en onder de vloer richting meterkast en afvoer.

Tegen legionella is het beter om een doorstroomaansluiting te maken, met speciale muurplaten.
 

BusterMoon

  • #4
Er is geen kruipruimte.
Ik hoorde gisteren dan ik van die 7cm waarschijnlijk de dikte van de vloerverwarming nog af moet halen (ca. 2cm??). Dus effectief blijft er dan nog maar 5cm over om te frezen. En dan mag er niets toevallig uitsteken.... Is wel risicovol denk ik.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Excuus, overheen gelezen!

Aangezien je ook met de afvoer van 50 mm zit: Kun je geen mantelbuis(zen) tussen 2 gegraven gaten doorvoeren? Weet je de liggen van de bestaande keukenafvoer? Met een beetje geluk loopt deze onder het eiland door richting hoofdleiding (welke vanaf het toilet komt) en kun je hier op aansluiten.

Voor het water moet je de kortste weg naar de ketel zoeken.
 

Bernhard

  • #7
Alternatief is een verhoogde vloer. bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu