Nieuwe inbouw stortbak lekt

Janloco

  • #1
Al enige maanden lees ik "stiekem" dit forum. Heel erg veel geleerd en toen ben ik begonnen met het installeren van mijn nieuw gekocht inbouw toilet. Het merk van het toilet heeft als logo van die golfjes. Alles is aangesloten en toen ik gisteren avond de kraan opendraaide en de werking controleerde, bleef er na het doortrekken maar water in de pot lopen. Diverse keren doorgetrokken met hetzelfde resultaat. Als ik dan op het middelste deel, wat omhoog komt bij het doorspoelen, druk dan stopt de grote hoeveelheid wel. Maar je hoort dan nog wel telkens even de vlotter weer afsluiten. Er lekt dan toch nog een heel kleine hoeveelheid water.
Heeft iemand een oplossing voor dit probleem, of moet ik het geheel weer uitbouwen en terug naar de bouwmarkt met het geheel.
Getver, dacht ik een goed merk te kopen!!
 

Edje67

  • #2
Kijk eens naar de lengte van de "stokje"die achter het bedieningspaneel gemonteerd zijn. als deze te lang zijn blijft de vlotter ietsje open staan.
 

Janloco

  • #3
Edje

Dank voor je antwoord. Als je met het "stokje" hetzelfde "pijpje" bedoeld die ik bedoel, dan is er niets aan de lengte te veranderen. Het is bij mij een pijpje dat de bodem van de stortbak af moet sluiten. Als ik doortrek, komt dat pijpje omhoog. Het komt niet recht omhoog, maar het lijkt of hij gewoon even gaat drijven. Vervolgens loopt er dan water in het toilet en moet volgens mij dat ding weer op een zitting terecht komen om de stortbak af te sluiten naar de pot.
Maar kan ik bij een nieuw toiler van een bekend merk er niet van uitgaan dat niets gewijzigd hoeft te worden om te zorgen dat de vlotter gesloten blijft??
Je merkt waarschijnlijk wel dat ik een analfabeet ben op dit gebied.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Hij bedoelt een in lengte verstelbaar "stangetje" dat het spoelmechanisme bedient. Als dat te lang is krijg je het probleem dat jij hebt.
 

Fiesiekus

  • #5
Edje bedoelt de stokjes achter de drukknoppen van het bedieningspaneel. Die moeten op een bepaalde (goede) lengte afgesteld staan; niet te lang/niet te kort.
 

Janloco

  • #6
Hartstikke bedankt voor de reacties!! Veel gelezen op dit forum, maar nooit gedacht dat zelfs op een nieuwjaarsdag nog zoveel reacties binnen zouden komen.
Maar terug naar mijn stortbak. Ik heb nog even door het luikje in het inwendige van mijn stortbak gekeken. Helaas is het niet mogelijk, zover ik kan zien, om iets af te stellen. Doortrekken gebeurd door een slangetje daar kan ik dus niets aan afstellen. Maar ik proef uit jullie antwoord dat jullie vinden dat de vlotterhoogte niet correct is en daarom mijn bak overloopt. Dat is niet het geval. Voor zover ik kan nagaan loopt het water gewoon in de stortpijp. Het loopt dan onder de afsluiting door. Als ik de afsluiting naar beneden druk, stopt de lekkage. Laat ik hem los dan gaat het weer goed. Tot het moment dat ik weer doortrek, dan moet ik weer handmatig het pijpje, rechtachter de opening voor de druk knop, op de afsluiting drukken.
Het gaat dus om een inbouw toilet van een bekend merk met de golfjes als logo.
Ik hoop dat ik op deze manier iets duidelijker ben geweest in mijn uitleg. In ieder geval dank u jullie voor het nemen van de moeite om mijn verhaal te lezen en oplossingen aan te dragen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
U hebt garantie dus laat de leverancier er even naar kijken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Het kan ook zijn dat er wat vuil tussen de bodemklep zit, zodat deze niet helemaal goed afsluit.
 

Janloco

  • #9
Nogmaals hartelijk dank voor jullie adviezen. Ik ben bij de leverancier geweest van het toilet. Kon volgens hem maar 1 mogelijkheid zijn, de rubber ring van de bodemklep zou niet goed zijn. Ik heb een nieuwe ring meegekregen en gemonteerd. Dat had geen effect. Daarna heb ik een nieuw toilet gekregen en gemonteerd. Wat de oorzaak was?? Ik weet het niet. Volgens de leverancier kon dit probleem niet. Ben ik waarschijnlijk weer de enige met dit probleem. Maar nu werkt het in ieder geval wel goed.
Nogmaals dank voor jullie reacties!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu