Nieuwe HRE Ketel zonder CV alleen voor geiser

Fasto_Geiser

 • #1
Beste Mede Klussers,

Ik zit met 'n probleempje. Ik gebruik nog een oude Fasto 1200 LA open geiser. Doordat niemand deze meer 'n onderhoudsbeurt wil geven moet ik opzoek naar een alternatief.
Ik gebruik een gaskachel om de woonkamer warm te stoken. Heb geen Centrale Verwarming, dus ook geen CV ketel/boiler. Nu heb ik het internet afgespeurd om uit te zoeken
wat eventueel kan.
Is het mogelijk om een Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 A te laten plaatsen met nieuwe CV ketel zonder Centrale Verwarmingaansluiting (geen radiatoren in huis laten hangen)? Dus alleen om de bestaande oude geiser te vervangen zodat ik toch warm keukenkraanwater krijg en douche water?
Dan moet ik er bij de aanrecht een keukenkraan aangesloten worden want de oude Fasto geiser heeft een kraanuitloop welke ik direct kan gebruiken voor het kraanwater.
En wat voor een kraanaansluiting is dit dan? Kan iemand mij hier enig advies in geven of goede raad?

Bedankt alvast!
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Ales het alleen om tapwater gaat, is een electrisch of gasgestookte boiler een beter alternatief. Een CV- ketel enkel als doorstroom-apparaat gebruiken is niet heel rendabel.... Google eens op "gasboiler".
   

  Fasto_Geiser

  • #3
  Dank voor je reactie. Dat zou eventueel kunnen maar het schijnt wel een beetje riskant te zijn met de ruimte waar deze dan geplaatst moet worden. Advies is zo'n gasboiler eigenlijk buiten te hangen en dat is niet echt een optie. Ik heb weinig tot geen plaats om deze nog in de kleine garage te kunnen plaatsen. Maar behoort dus ook tot een der mogelijkheden.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #4
  Is het niet mogelijk om een nieuwe gesloten geiser te laten installeren?
   

  Fasto_Geiser

  • #5
  Ja, dat was de eerste optie die ik zelf ook had bedacht. Er schijnt nog ergens 'n model te zijn die voldoet aan de capaciteit van de Fasto. Maar het lastige is, een installateur doet dit niet graag. Werken vaak voor een firma en willen dan een totaalpakket verkopen.
  Maar ik denk dat een nieuwe gesloten geiser het beste alternatief is. Nu nog een installateur vinden.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #6
  Een Intergas kan ook prima als geiser worden toegepast. Dat is qua aanschaf wel wat duurder dan een geiser, maar het rendement van de intergas is hoger dan van een geiser.
   
  • Like
  Waarderingen: Nono123 en Onderhoudtje

  Fasto_Geiser

  • #7
  Maar omdat er nog geen CV ketel aanwezig is hier moet die toch wel nog geïnstalleerd worden en dan kan de intergas aangesloten worden?
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #8
  Een cv installatie is niet nodig, de verwarmingsfunctie van een Intergas kun je uitschakelen en dan heb je geen cv circuit nodig. Wel moet je een rookgasafvoer aan laten leggen en een luchttoevoer. Ook moet je een rioolaansluiting hebben voor de condensafvoer en het lekwater uit de inlaatcombinatie.
   

  Fasto_Geiser

  • #9
  Okay, dankje. Duidelijk. Lijkt me een goede oplossing tot dusver. Ik heb nu al wat meer hoop dat ik niet op een CV over hoef te stappen laat staan zonnepanelen etc.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu