Nieuwe buitendeur in oude sponning

Lplat

 • #1
Hallo deskundigen! ik mijn jaren 30 huisje tocht het aardig bij de voordeur. Nu denk ik erover om een nieuwe voordeur te laten plaatsen. Echter ik vrees dat ik er niet zoveel mee opschiet, immers de oude sponningen en betonnen onder drempeltje stellen ook niet zoveel voor, is het wijs toch de voordeur te vervangen ? of moet er meer gebeuren om het zinvol te laten zijn. Alvast dank voor het meedenken!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Wat is de staat van het kozijn?
  Is het nog recht?
  Afmeting van de sponning?
   

  BertPleizier

  • #3
  Een nieuwe voordeur gaat het tochtprobleem niet oplossen, want dan is er nog steeds geen tochtprofiel aanwezig in je kozijn.

  Gezien de leeftijd van je huis en daarmee het voordeurkozijn, is er niet voldoende sponning om een tochtprofiel in te monteren. Die waren er toen nog niet. Dit kun je zelf nameten: als de deur net zo dik is als de sponning diep is, dan is er geen ruimte. Een tochtprofiel heeft ongeveer 6-7 mm aan sponning nodig.

  Als je het goed wilt doen, kun je de sponning opfrezen om ruimte te maken voor een tochtstrip. Dit werkt alleen mooi als je kozijn nog helemaal recht is, anders frees je met de kromming mee en dat ziet er niet uit.

  Het beste is dus een nieuw kozijn om je voordeur. Maar dit kan alleen als je voordeur nog mooi recht is. Een timmerbedrijf / fabriek kan dit voor je bekijken, opmeten en maken (en eventueel plaatsen).

  Al bij al een mooi renovatieprojectje waarbij je gelijk de kans krijgt om het hang- en sluitwerk naar 2021 te updaten qua inbraakwerendheid en om alles weer netjes te schilderen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu