Nieuwe buis in oud rookkanaal met knik

Sietsereijnen

  • #1
Beste klussers,

In onze nieuwe woning (bouwjaar 1902) zit nog het originele gemetselde rookkanaal. Het is door de vorige bewoner dichtgemaakt, maar tot 2001 heeft hier een gaskachel op aangesloten gezeten. Het rookkanaal was in matige staat (bruine plekken, vocht) maar die problemen zijn reeds verholpen. Het mestelwerk is nog stevig genoeg.

Ik zou echter een houtkachel op dit bestaande kanaal aan willen sluiten. Voor zover ik kan zien zit er geen buis in het kanaal, die wil ik echter wel gaan plaatsen om eerder genoemde problemen te voorkomen.

Nu is mijn vraag; wat voor buis kan ik hiervoor het beste gebruiken? Er zitten 2 knikken (zie bijgaande schets) in het kanaal waardoor een flexibele buis volgens mij de enige mogelijkheid is. Mag dit echter en hoe hou ik de buis dan vrij van het metselwerk?

Bij voorbaat dank voor eventuele tips!

 

Fiesiekus

  • #2
Die RVS-buis houd je niet vrij van de wand. Je kan iets zelf proberen te doen (afhankelijk van de diameters veel/weinig kans op succes) of een kachelbedrijf zoiets laten doen.
 

Sietsereijnen

  • #3
Ik denk dat ik er zelf wel bij moet komen; het kanaal is redelijk breed.

Kan het alleen geen kwaad wanneer de buis de randen raakt i.v.m. inzakken/ knikken van de flexibele buis onder invloed van de hitte?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu