Nieuwbouw dagkanten afwerken

Eka

  • #1
Beste Klussers,

Ik ben op zoek naar een elegante oplossing om de dagkanten van mijn nieuwbouwwoning af te werken. De wanden ga ik bekleden met renovlies maar ik heb gelezen dat dit niet de beste oplossing is om de dagkanten om mee af te werken. Daarom zoek ik naar een dagkantafwerking voor de binnenkant en een klein profiel om aan te sluiten op de muur. De ondergrond bestaat momenteel uit gipsplaat.

1637703685306.png


Ik ben bekend met pre-fab systemen waarbij de mdf/kunststof plaat wat uitsteekt en je er een profiel overheen monteert. Deze lijken meestal in 20 of 29cm te zijn waar mijn kozijnen ~21cm diep zijn of ~29cm (vaak iets meer). Daarmee zou ik eigenlijk altijd een grotere plaat moeten kopen en ~25% van het plaatmateriaal als snijafval hebben. Dat leek mij een beetje zonde dus ik ben benieuwd naar alternatieven. Ik kon online niet bijzonder veel vinden op 'dagkantafwerking' dus ik ben benieuwd of ik nog voor de hand liggende termen mis en naar jullie advies in het algemeen.

Hartelijke groet,
Ekaterina
 

Infine

  • #2
Je kan de dagkanten afwerken met op maat gezaagd multiplex, vervolgens monteer je aan de kopse kant een raamlijst. Dit zorgt voor een nette afwerking die je kan schilderen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Hoezo zou renovlies geen goede oplossing zijn voor de dagkanten?
 

Eka

  • #4
Is Trespa/HPL-plaat in dat geval geen beter alternatief? Online redelijk wat voorbeelden van een 3-4mm plaat. Ik zat wat vast in gedachten over een geïntegreerd systeem waar je de raamlijst op de plaat klikt maar een afwerkprofiel/raamlijst werkt natuurlijk net zo goed.

Wat betreft Renovlies, hoeken zijn niet overal even strak afgewerkt. Zou eerst gestuct moeten worden om echt mooi strak te krijgen en vind het ook wel wat hebben om de dagkanten anders af te werken dan de rest gegeven het huis in eerste instantie 'saai' RAL9010 wit wordt. Dagkanten worden ook wit, maar dit geeft in ieder geval wat variatie met uitstraling.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Je kunt ook wandtegels gaan plakken...

Maar HPL is toch ronduit lelijk?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu