Nieuw gestucte muren sausen

Zwjanehals

  • #1
Beste mensen,

Ik heb zowat het hele forum al doorgebladerd over dit onderwerp, maar ik kom geen eenduidig antwoord tegen. Onze muren en plafonds zijn nu ontzettend mooi en glad (gestuct met mp75), alles is licht opgeschuurd (zodat elke oneffenheid weg is) en klaar om te sausen. Mijn vragen:

1) voorstrijk met voorstrijk/diepgrond of voorstrijk met verdunde latex
2) blokkwast of roller voor 1)
3) welk merk voor 1)
4) welk merk latex (kan natuurlijk ook via de PB) en welk type roller

Wie kan mij, en wellicht ook vele anderen na mij met dezelfde vragen helpen. Ik wil namelijk geen 7 mille aan stucwerk om zeep helpen.... :roll:
 

Pepjo

  • #2
Lijkt me in deze rubriek beter tot z'n recht komen.
 

Athmozz

  • #3
Wij gebruiken eerst een primer van *****, en daarna ***** bovenverf.

Welke die laatste wordt hangt echt af van de toepassing op zich; combinaties tussen de matte & de glanzende kunnen mooie moderne effecten opleveren, structuurverven kunnen oneffenheden verbergen (maar dat zal jij wss niet willen, anders geen je zo geen gigantisch bedrag uit aan gestuckte muren :wink:).

Let erop dat je geen glasvezelverf gebruikt, en als er geen noodzaak is tot afwassen van je muren met veel water, dan heb je geen latex-verf nodig ook.

Verven doe je best met een rol (al dan niet met automatische feed) met een breedte van ongeveer 25cm voor grote oppervlaktes (let erop dat je een degelijke rol hebt; een met een harde kern & een buitenkant die uit stukjes "textiel" lijkt te bestaan. Je hebt ook van die moussen rollen die je gewoon induwt, en waardoor je veel meer kans op afdruipers hebt. Deze zijn wel goedkoper, maar daarom zéker niet beter. Voor een tweede laag altijd zorgen dat je rol in droog is als je een oplosmiddel gebruikt hebt om de rol proper te houden, anders kan je kleurschakeringen krijgen tussen het stuk waar je begon te verven en je einde), en de randen bijwerken met een normale borstel. Let erop altijd nieuwe borstels te blijven gebruiken; oude borstels die al 5x uitgespoeld & daarna "grondig gereinigd" (vaak is dit een oude vod erover & maar sleuren aan die haren) verliezen vaak haartjes, iets wat je écht niet wil als je daarmee bezig bent.


Merknamen verwijderd, lees de forumregels, mod.
 

Jvsteenb

  • #4
Als je al zo veel geld hebt uitgegeven aan een perfecte stuclaag, lijkt het belangrijk dat het resultaat ook echt zo perfect mogelijk is ?
Heb je er al eens aan gedacht om het geheel te laten spuiten?

Zomaar een ideetje....

vr. gr.

Job
 

Zwjanehals

  • #5
Zeker veel geld uitgegeven. Maar goed, het waren dan ook wel 300 m2 muur en 100 m2 plafonds. En het resultaat moet inderdaad zo glad mogelijk zijn.

Dus ik begrijp het goed dat ik toch voorstrijk (ipv verdunde latex) moet gebruiken (ondanks de op dit forum te lezen horrorverhalen) en daarna de afwerk latex.

Aan spuiten heb ik ook al eens gedacht, maar dat kost nog eens 9 euri's per m2 en dat zit er nu ff niet in....Prioriteiten stellen zeg maar.

Oh ja, btw merk....dat van de lokale kleuren ? of ? (PB :cool: )
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Plafonds kunt u beter niet structuren met een roller. Dat geeft dus banenbontheid. Spuiten is hier het devies indien u structuur wilt.

U gebruikt als voorstrijk de muurverf waarmee u de toplaag aanbrengt, maar dan 10 % verdund.

Hoe u de latex moet opbrengen staat uit den treure op dit forum beschreven.

Werk wel nat-in- nat en breng voldoende verf op.

Kijk voor productaanbeveling maar even in uw Pb.
 

Zwjanehals

  • #7
En 10 % verdunnen betekent 10 liter latex mengen met 1 liter water ?
 

Fiesiekus

  • #8
Ja. Ongeveer precies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu