Nieuw boeideel afwerken

Blonag

  • #1
Hallo klussers! Ik heb hulp nodig met het volgende.

Situatie: garage met plat dak heeft een boeiboord (MDF) met oversteek. Nu is het dakleer vervangen, de daktrim is vervangen en op de hoek (op het zuidwesten) is een deel van de boei vervangen (verticale deel is vervangen, horizontale deel (oversteek) niet).

Nu dien ik de naden tussen de bestaande en nieuwe boeidelen (MDF platen) van af te werken, de naad tussen de nieuwe MDF plaat en de nieuwe MDF plaat die er haaks op staat (op de hoek dus) en de nieuwe MDF plaat met kopse kant (op de hoek) heeft extra aandacht nodig denk ik. Wat is de beste manier om dit af te werken? Uiteraard gaat er grondverf overheen en wordt het daarna afgelakt. Graag wil ik de naden mooi weg werken en de kopse kant dusdanig behandelen dat het lange tijd er tegen aan kan.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Nu ben ik zelf niet thuis in boeidelen, maar mdf voor zo'n toepassing? Is het echt mdf?
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Blonag

  • #3
Excuses, er is geen MDF gebruikt maar uniprime.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Naden zou ik nooit mooi af werken. Het gaat altijd terug komen. Ik zorg dat alles symmetrisch wordt aangebracht dus alle naden netjes in patroon.
De haakse hoeken maak ik niet meer in verstek maar zie de foto. Met deze methode kan je altijd met een kwast het kopsehout goed in de lak houden.
Boeideel is in 2011 aangebracht.

2022-06-13 Hoek boeideel schuur.JPG
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu