Nieuw badkamermeubel/wasbak afvoer op oude situatie tips?

Jazzper

  • #1
Hoe is het hier met de kennis van afvoersystemen? Ik heb een zwevende ouderwetse wasbak met losse onderkast verwijderd en een zwevende kast teruggehangen (wel met pootjes uiteindelijk). Gaat om de, excusez le mot, IKEA Godmorgon met Braviken wasbak. Nu moet ik nog de wasbak zelf erop lijmen en loodgieter spelen. Situatie ergens halverwege:


In de oude situatie was er die chromen 32mm vloerbuis die je hier nog ziet. Die zat direct aan het sifon gekoppeld. In de nieuwe situatie is de sifon en omstreken nogal apart te noemen (IKEA jeuh) en eindigt met een flexibele afvoerslang. De handleiding (PDF) van IKEA handelt hier over op pagina 10 en 11.

Ik heb dus een vloerafvoer. Moet ik nou die buis eruit roppen (geen idee of hij klemt of verlijmd is) of dichter bij de muur afzagen? Of vlak boven de vloer? Overigens ga ik ook niet bijgeleverde rozet erom krijgen want de buis zit echt heel dicht voor de muur. Tips welkom!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als je die buis kunt draaien dan kan je hem er ook uit trekken.

vermoedelijk zit er een R.O ring in 40x32



de verchroomde buis haal je er uit en je plaatst een stukje 32mm pvc buis er in en je kan alles via de duidelijke handleiding plaatsen.
 

Jazzper

  • #3
Voor de volledigheid nog even het resultaat:

Die afvoerbuis bleek helemaal niet vast maar in een rubberen sok of hoe dat heet te steken. Dus: hop oude buis eruit en kon het met IKEA spul gewoon helemaal afmaken tot aan de afvoer. Werkte gewoon allemaal in een keer.

dank voor hte meedenken
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu