Niet zelfdragend zwevend toilet

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Als beginnend klusser zijn we begonnen met het vervangen van een oude pot met onderafvoer door een zwevend toilet met inbouwreservoir van
Plieger dat niet zelfdragend is.

Is het noodzakelijk dat het inbouwreservoir ondersteund wordt? Het heeft
dus geen stalen frame maar enkel bevestigingsbeugels en gaten voor aan de muur. Als er ondersteuning nodig is, wat is dan aan te raden: stenen muur metselen, gipsblok(ken) of...
Zijn er mensen bekend met bevestigen van niet zelfdragend inbouwreservoir ?


Groeten,

Marc
 
Ik zit met de zelfde vraag t.a.v. een niet zelfdragend reservoir-frame.

Enerzijds heb ik het advies gekregen om een dergelijk frame aan de achter een muurtje van minimaal 5cm dikke Ytong-blokken plaatsen, die daarmee de belasting zal opvangen.

Anderzijds zijn er ook klussers in mijn omgeving die zeggen met 18 watervastverlijmd multiplex goed resultaat te hebben bereikt. Belangrijk is in dat geval dat op de vloer een stevige lat wordt bevestigd waar de 18 mm plaat tegenaan wordt geschroefd.

Doe je dat niet dan is de kans vrij groot dat de plaat iets kan bewegen t.g.v. de belasting en daardoor e.e.a. gaat piepen of erger nog dat er tegels scheuren t.g.v. de vervorming.

Om ruimte te besparen heeft de oplossing met 18 mm multiplex voorkeur. Hebben hebben klussers van dit forum hier ervaring mee?

groeten,

Klungel
 
Klungel, is je bericht nu bedoeld als antwoord op de vraag van Esmati, of als vraag voor je eigen situatie?
 
Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee, ik zie het op verschillende bouwen vaak gedaan worden.
Die multiplex plaat werkt prima, maar die lat erachter is bijzonder belangrijk.

Ik heb diverse mensen heel verdrietig zien worden als die er niet zat.
Het vervelende is dat je het pas merkt als de pot hangt, dus als alles klaar is. :cry:
 
Ik wilde laten weten dat er meerdere oplossingen zijn. Ben daarnaast zelf ook erg benieuwd naar de mening en ervaring van andere klussers en specialisten aangezien ik zelf een gelijksoortige klus onder handen heb.

Hopelijk kan ik er ook mijn voordeel mee doen.... Maar het was zeker niet mijn intentie om het initatief van de vraagsteller over te nemen. Het is tenslotte zijn vraag!

Klungel
 
Een multiplex plaat van 18 mm kan heel goed, een stevige constructie krijg je door een raamwerk te maken en daarop de plaat te schroeven, op de vloer een hardhouten (meranti) balkje.
Ik bevestig in het raamwerk altijd twee balkjes tussen multiplex en de muur, ongeveer 10 a 15 cm onder de ophangbouten van de pot, dit voorkomt zeker het kantelen van de pot.
Zet alles vooraf goed in de grondverf.
 
Er wordt gesproken over multiplex voorzetplaten die tegen het reservoir gemonteerd worden. Kan hiervoor ook (of beter) groene gipsplaat (voor vochtige ruimtes) voor gebruikt worden?

Een houten frame rondom het inbouwreservoir om daartegen de gipsplaat of multiplex kan ik volgen, maar wat zijn jullie meningen wat er het beste
onder het niet zelfdragend inbouwreservoir gezet kan worden, als dit überhaupt al nodig is?
 
Eronder hoeft niets te komen, de multiplex plaat komt tot aan de vloer, de plaat is stabiel genoeg om de druk naar beneden op te vangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan