Niet waterpas rookkanaal een probleem?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Vorig jaar hebben wij een houtkachel genomen en is er daarom bij onze hoekwoning een rookkanaal aangelegd inclusief dakpijp. Er is toen door het bedrijf dat e.e.a. aanbracht (een gespecialiseerd bedrijf) gekozen voor een standaard trekkende kap.

Na enkele tijd kwamen er echter wat roestplekjes op de kachelpijp in de woonkamer. Ik heb daarop het betreffende bedrijf erbij gehaald en die gaven aan dat het zou kunnen komen door regeninslag of condens. Ze hebben de kap er af gehaald en gaven toen aan dat ze watersporen zagen aan de binnenkant van de dakpijp. Volgens hen dus de reden. Men gaf aan dat ze dit nog nooit eerder hadden meegemaakt maar dat de reden kan zijn dat het om een hoekwoning gaat, waar de wind en regen heel vreemd kunnen zijn qua draaiingen e.d.. Vervolgens hebben zij geadviseerd de standaard trekkende kap te vervangen door een roterende kap (aspirotor). Dat zouden namelijk de enige soorten kap zijn die vrijwel geheel regendicht zijn door hun constructie. Daarbij komt dat het feit dat ze constant draaien er voor zorgt dat ook eventuele condens geen boosdoener meer kan zijn vanwege de constante luchtstroom in het kanaal. Op zich een logisch verhaal vond ik als leek.
Kostte me wel 300,- maar oké, als het dan opgelost is moet dat maar. Dus ik het dat laten doen. Zie foto's.

Nu is het echter zo dat de dakafvoer niet geheel waterpas staat, zie de foto's. Echter, nu vroeg ik me af: kan het niet zo zijn dat het feit dat de afvoer niet geheel waterpas is er toe heeft geleid dat het kanaal inregende? De kap staat dan immers ook niet geheel recht. Dan heb ik in feite nu voor niks 300 euro uitgegeven want op zich was het qua trek e.d. prima met die standaard kap.

Benieuwd naar jullie mening,

Ron van de Berg

98866_afbeelding1_1.jpg
98866_afb_2_1.jpg
 
Wel vaker meegemaakt dat een kap die scheef staat zorgt voor lekkage, bij de meeste kappen zit een waterrand. dan loopt het water terug en zorgt voor lekkage, immers al het water wat normaal rondom van de kap drupt krijg je nou op een plaats.zou het bv bij de stormkraag langs lekken dan zou er water aan de buitenkant van de buis langs lopen. ook zou het door condensatie kunnen komen,je zou dan kunnen proberen om te voorkomen dat je te veel stilstaande lucht in je kanaal krijgt,door de kachel iets open te zetten.als het condens zou wezen zou je meer last moeten hebben met koudere buitentemperaturen, vooral met zware metalen kappen gebeurt dit regelmatig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan