Afschot dak haast niet zichtbaar op waterpas

Me_again

 • #1
Beste klussers, met mijn vader ben ik voor het eerst een tuinhuisje met plat dak aan het maken. De gordingen (dakbalken) hebben we ingekeept zodat ze een stukje over de ringbalken heenschuiven. De voorste inkeping heb ik minder hoog gemaakt dan de achterste om zo een afschot te creeeren. Echter is dit afschot dus gemaakt maar is deze haast niet waarneembaar op de waterpas. Het luchtbelletje zit binnen de streepjes wel meer aan de ene dan de andere kant maar valt er niet buiten. Kan dat kloppen? Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik op 150cm maar 1 cm verschil (afschot) heb gemaakt in de inkepingen van de dakbalken.

Hoop dat iemand me helderheid in zaken kan geven :).

Thnx alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Heb je een opstand op het dak of loopt het water van het dak zo in een goot.
   

  Me_again

  • #3
  Hoi Wgb, bedankt voor je reactie. Ik heb een opstand (als je daarmee bedoeld dat ik rondom gebruik maak van een mastiekbalk) vervolgens wil ik in de underlayment dakplaat een doorvoer maken voor hemelwaterafvoer met regenpijp.

  Mij lijkt het dat wanneer een dak "vol" water zou komen te staan het water door ieder beschikbare gat zijn weg zoekt en dus niet zou moeten kunnen overlopen maar ik verwacht dat jij daar meer van weet :).

  De gordingen zitten overigens nog niet vast dus ik kan ze nog een cm extra uitsparen aan de achterzijde, echter komt dat niet ten goede aan de draagkracht van de gordingen (heb ze overigens wel op 40 uit elkaar geplaatst, dat is volgens mij zéker niet te ver uit elkaar).
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Weinig afschot is niet zo'n ramp er blijft water op je dak staan. De afvoer een onder- of zijuitloop krijg je iets verhoging bij de afvoer van je dak en dat zorgt ervoor dat er bij weinig afschot altijd een laag water op je dak achter blijft.
   

  Me_again

  • #5
  Mijn eigen garagedak heeft eigenlijk ook altijd wat water op het dak staan inderdaad. Van de gordingen afblijven dus (niet verder inkepen?). Bedankt voor je reactie!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu