Niet genoeg water Bauknecht GSF 3164 S thermodry

Robje

  • #1
Hallo, om te beginnen, ik heb geen serienummers. gewoonweg omdat ze er niet meer zijn/ opzitten.(heb me al rotgezocht) Het volgende is dus het probleem. Het is al een oude vaatwasser maar ja je kunt hem niet missen he. Als ik hem aanzet loopt het water niet meer zo hard als dat het was. (en nee ligt niet aan de kraan) hij pompt wel perfect af. wat ik heb geprobeerd is na het water inpompen de machine uitzetten en er 2 bakken water bij gooien. En dan doet ie het. totdat hij moet afpompen en opnieuw water moet geven. dat gaat dus met een zeikstraaltje. het komt uit de rechterkant binnen in de machine maar is gewoon te weinig. want dan gebeurd er niks meer en begint hij het afpomp prgramma weer. Ik ben redelijk handig en ik heb hem al op zijn kant gezet en de voorkant losgemaakt. Maar ja, ik zou echt niet weten waar te beginnen want het ziet er op eerste oog niet uit dat er iets kapot is natuurlijk. Wie weet raad??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Probeer deze methode eens.

De nummers staan op de zijkant van de deur.
 

Robje

  • #3
Nou geprobeerd maar helaas. Ik had al zo'n voorgevoel dat dit niet zou helpen. het gaat om de instroming van water. Ik dacht zelf het apparaat die het water naar binnenpompt of dat blokje op de slang. Natuurlijk kan het ook nog in een ander slangetje zitten maar waar moet ik beginnen??
 

Vraagmaar

  • #4
Probeer eens om het filter+rooster uit de bodem losnemen >leegzuigen>zwart roostertje checken of er geen (witte) zooi tussen zit.

Dat mebraamschakelaartje zorgt nogal eens voor dergelijke klachten.

Anders is het geen input van je flowmeter, als de de voorkap eraf haalt zie je 2 draadjes helemaal links verdwijnen naar je waterhuishouding. Daar zit een reedcontact dat middels een schoepenwieltje de pulsjes telt, veroorzaakt door het stromende water. Als er geen input is krijg je jouw beschrijving. Kan zijn dat het stekkertje niet goed ingedrukt zit (zijplaat eraf en checken) , of dat het apparaatje stuk is. Mocht dit zo zijn gewoon laten zitten en nieuwe losse flowmeter )van Bauknecht wasautomaat of zo) tussen je toevoerslang naar je zoutpot zetten en aansluiten.
 

Robje

  • #5
Nou, ik heb eens even gekeken en wat slangetjes gereinigd. het vreemde is dat hij het wel weer half doet. daar bedoel ik het volgende mee. zodra ik hem op een nieuw programma zet gaat hij heel even afpompen. dan gaat de water toevoer aan. Er komt niks binnen. als ik dat zo laat gaat hij even later weer afpompen. daarna weer de kraan open en weer geen water. 5 minuten later weer afpompen en dan vreemd genoeg stroomt hij in 1 keer wel vol met water. verwarmt het en maakt het programma van een half uur af. het lijkt wel of hij bij die voorwas alleen geen water krijgt. kan dit?? is dit apart. En het is geen toeval want ik heb er nu al 3 wases doorheen op dezelfde manier.
 

Vraagmaar

  • #6
Wat je nu beschrijft lijkt op de regeneratiefase, dan pompt hij even, pakt water, pomt weer enz. dit is waarschijnlijk in te stellen met de potmeter linksboven in je machine.
Dit is overigens een normaal verschijnsel. En iedere keer als jij de spanning er af haalt begint hij met deze start.

Als jij iedere keer een programma af krijgt ben je toch weer helemaal het mannetje?
 

Robje

  • #7
Die potmeter (oranje dopje in een wat groter rondje waar water uit komt) zit rechts. maar goed ik heb daar 3 standen. ik kan hem met de klok meedraaien naar rechts. wat is de beste stand??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu