Nicotineaanslag op plafond + muren schoonmaken en isoleren

Jvdheuvel

  • #1
Wij hebben een huis gekocht waar we heel erg graag spuitwerk op de muren en plafonds willen hebben. Op het plafond van de woonkamer willen we echter schuurwerk zetten.

Nou hebben de vorige bewoners gerookt als ketters, wat zeer goed te zien is aan het behang en de vloerbedekking. Dit gaat er uiteraard allemaal vanaf en uit... :-)
Ook het plafond ziet er heel erg vies uit van alle nicotine aanslag....

Nou hebben we van een stucadoor te horen gekregen dat alle muren eerst moeten worden schoongemaakt en vervolgens geïsoleerd, voordat het spuitwerk er op zou kunnen worden gezet. Hij gaf aan dat het spuitwerk anders alle nicotine die in de muren is gaan zitten, weer terug omhoog trekt waardoor het spuitwerk vervolgens vlekkerig zou worden en je eigenlijk allen weer zou moeten texen....

Nou vroeg ik me af of het waar is dat spuitwerk de nicotine weer omhoog kan halen waardoor alles gele plekken gaat vertonen en of je het niet gewoon makkelijk zelf allemaal eerst kan schoonmaken met water en amonia en vervolgens kan isoleren, op de manier waarop je ook plafonds isoleert die vochtplekken hebben waar je over heen wil schilderen/texen.

Ik hoor graag van jullie wat hiervoor de mogelijkheden zijn en wat we dan nodig hebben.....

Alvast bedankt!
 

PdeBruine

  • #3
Volgens mij is het met nicotine hetzelfde als met roet van een schoorsteen, als je er niks aan doet dan komt het zo weer door je stucwerk heen.
Wij hebben, na het verwijderen van de schoorsteen, de roet plekken met wegenwit behandeld, dat zou afdoende moeten zijn om het tegen te houden.

Ik denk dat je zoiets moet doen, overschilderen o.i.d. met iets wat het tegen houdt en dan pas gaan stucadoren.
 

Jvdheuvel

  • #4
Ik heb inmiddels begrepen dat we alles met Isoleergrond moeten overschilderen, en dan zou het op zich gewoon weg moeten blijven. Er zijn merken die speciale verf hebben om nicotine te isoleren... dus ik denk dat het dat gaat worden.

Helaas is het niet goedkoop... gemiddeld kost een blik van 5 liter iets van 50,00 Euro en daar kan je dan iets van 30 m² mee doen.... wordt toch een duur geintje als je weet dat we iets van 150 m² moeten isoleren... :(

Maar goed, we zullen vanavond eens afwachten wat de tweede stucadoor zegt... :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu