Nibe Boiler.

Me87

  • #1
Goedemiddag,

hopelijk kunnen jullie mij helpen hier. Wij wonen sinds half dit jaar in een nieuwbouwhuis. Gedeeltelijk zelf, gedeeltelijk uitbesteed. Wij hebben \allemaal van die enorm 'duurzame' apparaten. MV met WTW, Zonnepanelen, Lucht/Water Warmtepomp en een boiler.

Nu gaat mijn vraag over de boiler. Sinds deze week slaat hij continue aan. Ik denk om het water te verwarmen, wat logisch is natuurlijk. Maar ik vind dat hij wel erg veel aanslaat. De hele dag door. Op zo'n moment verbruiken wij ook bijna 2kw per uur. De radiatoren staan boven allemaal dicht of op 1, dus weinig tot geen verwarming. In de badkamer ligt vloerverwarming en staat op 20 graden. Deur houden we dicht voor de warmte. Beneden staat de vloerverwarming op 20,5 graad. Verder verbruiken wij weinig warm water. Ja, als we douchen of in bad gaan, maar dit doen wij ook niet de hele dag door.

Ik denk tenminste dat het de boiler is. MV is momenteel uit ivm geen goede werking. Hier komen ze van de week voor. En de boiler maakt 'herrie' en als hij geen 'herrie maakt is mijn vebruik 1.5 tot 2 kw minder.

Kan iemand mij vertellen of het normaal is dat hij zo vaak aanslaat? Dit is natuurlijk totaal niet energiezuinig.

Helaas kan ik ook nog nergens vinden wat normaal is qua energieverbruik in de winter met deze apparaten. In de zomer viel het me alles mee. Maar in de winter weten wij het nog niet. In november hebben we rond de 450/500 kw verbruikt. Is dit een beetje normaal met deze apparaten?

Bedankt alvast.

Groetjes
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Het is de laatste tijd wat kouder en daardoor schakelt de warmtepomp waarschijnlijk in. het zal de warmtepomp zijn die je hoort en niet de boiler.

De warmtepomp wordt elektrisch aangedreven en dan gebruik je vanzelfsprekend elektriciteit. Als er niet met gas verwarmt wordt, maar door middel van een elektrische warmtepomp, dan verbruik je dus ook automatisch meer elektriciteit.

Het aantal draaiuren zegt niets over de vraag of de installatie energiezuinig is of niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu